Ιός του Δυτικού Νείλου: Τρεις θάνατοι και 24 νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Newsroom
Ιός του Δυτικού Νείλου: Τρεις θάνατοι και 24 νέα κρούσματα στην Ελλάδα
Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για νέα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας διαγνώσθηκαν και δηλώθηκαν 24 νέα εγχώρια κρούσματα της λοίμωξης από ιό του Δυτικού Νείλου, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, ενώ τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Έχουν καταγραφεί, επίσης, τρία εισαγόμενα κρούσμματα της λοίμωξης σε ασθενείς που εκτέθηκαν σε άλλη χώρα του εξωτερικού (Αλβανία), τα οποία δεν περιλαμβάνονται στην περαιτέρω ανάλυση.

Από την αρχή της περιόδου 2024, μέχρι σήμερα, 28 Αυγούστου, έχουν διαγνωστεί και διερευνηθεί συνολικά 124 εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα.

Τα 95 από τα παραπάνω κρούσματα παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και 29 κρούσματα είχαν ήπιες εκδηλώσεις/ δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.

Την περίοδο 2024, έχουν καταγραφεί κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, σε οικισμούς, σε 51 Δήμους της χώρας, σε 23 Περιφερειακές Ενότητες, και συγκεκριμένα στις Περιφερειακές Ενότητες:

Λάρισας
Καρδίτσας
Λευκάδας
Θεσπρωτίας
Χαλκιδικής
Πέλλας
Σερρών
Κιλκίς
Ημαθίας
Ροδόπης
Δράμας
Έβρου
Ξάνθης
Θάσου
Αχαΐας
Αιτωλοακαρνανίας
Ηλείας
Αργολίδας
Νοτίου Τομέα Αθηνών
Ανατολικής Αττικής
Φθιώτιδας
Βοιωτίας
Θεσσαλονίκης