Απίστευτη απάτη στην Πάτρα με κάλπικες λίρες: Πώς κατάφερε να του «φάει» 45.000 ευρώ

Επιμέλεια: Newsroom
Απίστευτη απάτη στην Πάτρα με κάλπικες λίρες: Πώς κατάφερε να του «φάει» 45.000 ευρώ
Ένας 50χρονος στην Πάτρα έπεσε θύμα μιας απίστευτης απάτης με κάλπικες λίρες.

Θύμα μιας απίστευτης απάτης έπεσε ένας 50χρονος στην Πάτρα, ο οποίος πλήρωσε 45.000 ευρώ για να αγοράσει 100 χρυσές λίρες. Μόνο που οι λίρες ήταν κάλπικες και συγκεκριμένα φλουριά από βασιλόπιτες και απλά κέρματα.

Σύμφωνα με το pelop.gr, το περιστατικό απάτης εκτυλίχθηκε το πρωί της Τρίτης (27/8) κοντά στα Δικαστήρια της Πάτρας. Ο αγοραστής αναζητούσε πωλητή στη μαύρη αγορά κι ένας φίλος του συνέστησε έναν 40χρονο από τη Δυτική Αχαΐα, τον οποίο δεν γνώριζε.

Το θύμα, όμως, εμπιστεύτηκε τον φίλο του και έκανε την αγοραπωλησία με κλειστά μάτια. Έδωσε στον απατεώνα μια σακούλα με 45.000 ευρώ και πήρε μια άλλη σακούλα με τις λίρες, χωρίς να τις ελέγξει εκείνη την στιγμή.

Όταν το έπραξε αργότερα, διαπίστωσε ότι η σακούλα περιείχε φλουριά βασιλόπιτας, κάποια κέρματα και στον πάτο της… τσιγκάκια. Τότε σοκαρισμένος ειδοποίησε την αστυνομία που έκανε τις ενδεδειγμένες ενέργειες και ταυτοποίησε τον δράστη.

Ο 40χρονος από τη Δυτική Αχαΐα αναζητήθηκε στο σπίτι του και σε στέκια που συχνάζει, αλλά παραμένει ασύλληπτος. Προφανώς κρύφτηκε για να αποφύγει το αυτόφωρο. Από ταυτοποίηση των στοιχείων του προέκυψε ότι και στο παρελθόν είχε διαπράξει απάτες για να αποσπά χρήματα από αφελή άτομα.