Σε «μπελάδες» ο 39χρονος που έσωσε την 20χρονη στη Σαλαμίνα: Τι προβλέπει ο νόμος για τους πολίτες σε ρόλο αστυνομικού

Επιμέλεια: Newsroom
Σε «μπελάδες» ο 39χρονος που έσωσε την 20χρονη στη Σαλαμίνα: Τι προβλέπει ο νόμος για τους πολίτες σε ρόλο αστυνομικού
Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να κινηθούν κάποιες νομικές διαδικασίες για τις πράξεις του 39χρονου.

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του σε εισαγγελέα και ανακριτή Πειραιά ο 35χρονος επίδοξος βιαστής, ο οποίος προσπάθησε να κακοποιήσει σεξουαλικά μία 20χρονη κοπέλα στη Σαλαμίνα.

Ο 35χρονος παραδέχθηκε ότι παρακολουθούσε επί δύο ώρες τη 20χρονη, ωστόσο οι εξηγήσεις του ενώπιον των δικαστικών Αρχών δεν τους έπεισαν, και έτσι αποφασίστηκε να οδηγηθεί στη φυλακή.

Τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο, έχει ανοίξει συζήτηση για το κατά πόσο ένας πολίτης μπορεί να αναλάβει το ρόλο του αστυνομικού.

Θυμίζουμε ότι η νεαρή κοπέλα είχε πάει σε παραλία της Σαλαμίνας όπου την προσέγγισε ένας άνδρας και προσπάθησε να τη βιάσει. Έντρομη η κοπέλα, προσπάθησε να διαφύγει και έτρεξε προς τη θάλασσα. Η κοπέλα αρχίσει να κολυμπά προς τα έξω, εκεί που βρίσκεται ο φίλος της για να την σώσει.

«Πήρα το αμάξι, πήγα στην παραλία όπου είδα την κοπέλα να την κυνηγάει ο τύπος αυτός. Η κοπέλα αναγκάστηκε να κολυμπήσει και κολύμπησε κι αυτός. Με το που βλέπω ότι την πλησιάζει, αρχίζω να τραβάω βίντεο και να του φωνάζω. Εκεί τρομοκρατείται αυτός γιατί δεν ήξερε ότι θα είμαι εκεί. Τον τράβηξα βίντεο για να πει λεπτομερώς από μόνος του τι έκανε» τόνισε και πρόσθεσε πως «τον χτύπησα και θα το ξανάκανα όπως θα το έκανε κάθε λογικός άνθρωπος με αυτά που γίνονται τον τελευταίο καιρό» είχε πει ο 39χρονος στο Mega.

Η κίνηση του 39χρονου να βιντεοσκοπήσει τον επίδοξο βιαστή τη στιγμή που προσπαθούσε να βιάσει την κοπέλα μέσα στη θάλασσα, αλλά και τη στιγμή που ομολογεί την πράξη του στην παραλία έχει σχολιαστεί από νομικούς ποικιλοτρόπως. Η βιντεοσκόπηση και η δημοσιοποίηση του βίντεο στο διαδίκτυο σύμφωνα με νομικούς θα μπορούσαν να αποφευχθούν, καθώς και οι δυο πράξεις είναι ποινικά αδικήματα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει κινηθεί κάποια διαδικασία σε βάρος του φίλου της 20χρονης, ωστόσο, σύμφωνα με το Action24, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να κινηθούν κάποιες διαδικασίες για τις πράξεις του 39χρονου.