«Τσιμπούσι» για τους καρχαρίες τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό: «Καμπανάκι» για τους λουόμενους (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
«Τσιμπούσι» για τους καρχαρίες τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό: «Καμπανάκι» για τους λουόμενους (vid)
Τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό αποτελούν πρόκληση για τους καρχαρίες.

Περισσότερους από 160 τόνους νεκρών ψαριών, έχουν ανασύρει τα ειδικά συνεργεία από τη θάλασσα αλλά και τα ποτάμια που εκβάλουν στον Παγασητικό τη στιγμή που η τεράστια οικολογική καταστροφή στην περιοχή είναι ανυπολόγιστη.

Με κάθε μέσο, συνεργεία της περιφέρειας και ψαράδες παλεύουν να καθαρίσουν τα νερά του Παγασητικού. Τοποθετούν ένα ακόμη δίχτυ στις εκβολές του Ξηριά, την ώρα που τα συνεργεία απομακρύνουν τα νεκρά ψάρια με βαριά μηχανήματα. Μαζί τους και οι ψαράδες συμμετέχουν στην προσπάθεια.

Κι ενώ ακόμη κανείς δεν μπορεί να αποτιμήσει το μέγεθος της οικολογικής καταστροφής που συντελείται το τελευταίο διάστημα στη Μαγνησία, επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για προσέλκυση επικίνδυνων θηρευτών από τα νεκρά ψάρια.

«Αφού βρεθήκαν ήδη νεκρά ψάρια, και δεν είναι λίγα, αυτή τη στιγμή επόμενο που θα δούμε είναι φυσικοί θηρευτές που τρώνε τα νεκρά ψάρια. Λίγα είδη καρχαριών, όπως ο Μακ, ο λευκός καρχαρίας και θέλουμε να αποφύγουμε να δούμε επίθεση σε άνθρωπο», τόνισε ο θαλάσσιος βιολόγος Χρήστος Τακλής.

Τα νεκρά ψάρια αποτελούν πρόκληση για τους καρχαρίες, υποστηρίζουν.

Δεδομένου ότι σε κάποια σημεία το νερό έχει βαφτεί κόκκινο από το αίμα των νεκρών ψαριών υπάρχουν παραλίες στις οποίες έχει βγει σύσταση να αποφεύγουν οι λουόμενοι το κολύμπι.

Πρόκειται για τις παραλίες: Σουτραλί Αγριάς, Πλάκες, Άναυρος, Ξενία, Πευκάκια-Δημοτική ακτή Βόλου (πλαζ Αλυκών), Αλυκές, Αμφανών και Αμαρυλλίς.