Ο μετρ του τρόμου μίλησε: Η ταινία που ενθουσίασε τον Stephen King και έχει τρομοκρατήσει τους χρήστες του διαδικτύου (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Ο μετρ του τρόμου μίλησε: Η ταινία που ενθουσίασε τον Stephen King και έχει τρομοκρατήσει τους χρήστες του διαδικτύου (vid)
Οι χρήστες του Netflix έχουν ξετρελαθεί με μια ταινία τρόμου. Ακόμα και ο μετρ του τρόμου, Stephen King, έχει ενθουσιαστεί με αυτήν.

Οι χρήστες του διαδικτύου αποκαλούν μια ταινία του Netflix ως το πιο «τρομακτικό» πράγμα που έχουν δει ποτέ, αφού και ο μετρ του τρόμου, Stephen King, συμφώνησε με αυτούς.

Ο King, ένας λογοτεχνικός θρύλος που έχει συγγράψει 65 μυθιστορήματα -πολλά από τα οποία έχουν μεταφερθεί σε εμβληματικές ταινίες τρόμου. Με ένα ιστορικό που περιλαμβάνει ανατριχιαστικές επιτυχίες όπως το «It», είναι ασφαλές να πούμε ότι ο King ξέρει ένα ή δύο πράγματα για το τι κάνει μια ταινία τρόμου καλή.

Το «It», βασισμένο στο μυθιστόρημα του King του 1986, είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα της ικανότητάς του στο είδος. Η ιστορία, με επίκεντρο επτά παιδιά που τρομοκρατούνται από μια σκοτεινή οντότητα που παίρνει τη μορφή κλόουν, έγινε παγκόσμιο φαινόμενο με τη μεταφορά της το 2017. Η επιτυχία της ταινίας, με εισπράξεις που ξεπέρασαν τα 700 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, οδήγησε στην κυκλοφορία του «It Chapter Two» τέσσερα χρόνια αργότερα, το οποίο επίσης σημείωσε εντυπωσιακές εισπράξεις που ξεπέρασαν τα 473 εκατομμύρια δολάρια. Δεδομένης της φήμης του για τη δημιουργία τρομακτικών ιστοριών, όταν ο King δίνει μια σύσταση, οι λάτρεις του τρόμου την ακούνε.

Σε δημοσίευση που έκανε ο King στο Χ ανέφερε τις σκέψεις του για ένα θρίλερ που δεν σχετίζεται με το δικό του έργο, γράφοντας: «Δείτε το "I CAME BY"». Η ταινία ακολουθεί έναν νεαρό επαναστάτη που συμμετέχει σε ένα κίνημα που στοχεύει τους πλούσιους, μαρκάροντας τα σπίτια τους με γκράφιτι. Ωστόσο, όταν πέφτει πάνω σε ένα σκοτεινό μυστικό στο σπίτι ενός σεβαστού δικαστή, η ιστορία παίρνει μια σκοτεινή τροπή.

Οι θαυμαστές που ακολούθησαν τη συμβουλή του King έχουν ξετρελαθεί με την ταινία, με έναν χρήστη να σχολιάζει: «Τόσο σπουδαία ταινία και ο Hugh Bonneville είναι μια αποκάλυψη σε αυτήν. Έχει την ικανότητα να κάνει τα μάτια του ψυχρά ακόμα και όταν χαμογελάει, κάτι που είναι ανατριχιαστικό. Εκτός από γρήγορος και διασκεδαστικός, θέτει σημαντικά ερωτήματα σχετικά με τα θαμμένα τραύματα και τη σηματοδότηση των αρετών».