Το τουρκικό ΥΠΕΞ τα «έβαλε» με το Famagusta του Γεωργίου: «Μεγάλη ασέβεια για τους Τουρκοκύπριους που σφαγιάστηκαν από τις ελληνοκυπριακές συμμορίες»

Επιμέλεια: Newsroom
Το τουρκικό ΥΠΕΞ τα «έβαλε» με το Famagusta του Γεωργίου: «Μεγάλη ασέβεια για τους Τουρκοκύπριους που σφαγιάστηκαν από τις ελληνοκυπριακές συμμορίες»
Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Τουρκία η απόφαση της υπηρεσίας διαδικτυακής ροής τηλεοπτικού περιεχομένου Netflix να προβάλει από τις 20 Σεπτεμβρίου την τηλεοπτική σειρά «Famagusta».

Έκδηλο εκνευρισμό προκάλεσε τόσο στον Ομέρ Τσελίκ όσο και στον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας η ανακοίνωση του Netflix ότι εντάσσει στην ταινιοθήκη του την σειρά «Famagusta» που αναφέρεται στην περίοδο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Μάλιστα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωσή του, δηλώνει ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η σειρά διαστρεβλώνει την ιστορική πραγματικότητα και συνιστά «μαύρη προπαγάνδα».

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο αναφέρει ότι «η σειρά με τίτλο “Famagusta”, η οποία θα κυκλοφορήσει σε ψηφιακή πλατφόρμα, εξυπηρετεί τη μαύρη προπαγάνδα της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης της Νότιας Κύπρου [ενν. την Κυπριακή Δημοκρατία] διαστρεβλώνοντας τα ιστορικά γεγονότα.

«Η σειρά αυτή αποτελεί μεγάλη ασέβεια προς τις τιμημένες μνήμες των Τουρκοκυπρίων που σφαγιάστηκαν από τις ελληνοκυπριακές συμμορίες μεταξύ 1963-74. Τέτοιες μάταιες προσπάθειες να αποτυπωθούν τα γεγονότα διαφορετικά από αυτά που είναι, ενισχύουν ακόμη περισσότερο την αποφασιστικότητά μας να αγωνιστούμε για την εθνική μας υπόθεση, την Κύπρο. Τιμούμε τους Κύπριους βετεράνους και μάρτυρες μας με σεβασμό και έλεος».