Οι Γάλλοι εκπαιδεύουν τα πουλιά να μαζεύουν γόπες τσιγάρων: Τα ανταμείβουν με τροφή (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Οι Γάλλοι εκπαιδεύουν τα πουλιά να μαζεύουν γόπες τσιγάρων: Τα ανταμείβουν με τροφή (vid)
Τα κοράκια στη Γαλλία εκπαιδεύονται στην καθαριότητα με αντάλλαγμα φαγητό.

Ένα ιστορικό πάρκο στη Γαλλία ανέλαβε να εκπαιδεύσει τα πουλιά να καθαρίζουν τα αποτσίγαρα αλλά και τα μικρά σκουπίδια που πετάνε οι άνθρωποι. Το πείραμα στο θεματικό πάρκο «Puy du Fou» στο Les Epesses πραγματοποιήθηκε το 2018 με έξι «ιδιαίτερα έξυπνα» πουλιά, να μαθαίνουν να μαζεύουν τα απορρίμματα και να τα ρίχνουν σε ένα δοχείο με ανταμοιβή τροφής.

Ο επικεφαλής ιδρυτής του πάρκου Christophe Gaborit εκπαίδευσε αρχικά δύο πουλιά χρησιμοποιώντας ένα κουτί με δύο χωρίσματα. Στο ένα πετάνε τα σκουπίδια και στο άλλο κουτί τα ανταμείβουν με φαγητό. Αν και η πρόθεση δεν είναι να χρησιμοποιήσουν τα κοράκια ως καθαριστές, το πάρκο ελπίζει ότι τα συγκεκριμένα πουλιά θα βοηθήσουν τους ανθρώπους να μην σκουπίζουν.

Ένα βίντεο που κοινοποιήθηκε από το National Geographic δείχνει τα κοράκια να εργάζονται, να καθαρίζουν το έδαφος μαζεύοντας κομμάτια σκουπιδιών πριν επιστρέψουν σε ένα ξύλινο κουτί. Η πλειοψηφία του κουτιού περιείχε αποτσίγαρα.

«Μακάρι να μπορούσαν να πάνε τα σκουπίδια στους ανθρώπους που τα πέταξαν στο έδαφος», σχολίασε κάποιος. «Τώρα, καλό θα ήταν αν μπορούσαμε να εκπαιδεύσουμε τους ανθρώπους να μαζεύουν τα σκουπίδια τους», πρόσθεσε ένας άλλος, ενώ ένας τρίτος είπε: «Λατρεύω τα κοράκια, είναι τόσο έξυπνα! Οι άνθρωποι είναι τόσο τεμπέληδες, τα περισσότερα σκουπίδια ήταν αποτσίγαρα».