Έρευνα: «Χιλιάδες οι Έλληνες που κάνουν ερωτικές σχέσεις συμφέροντος» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Έρευνα: «Χιλιάδες οι Έλληνες που κάνουν ερωτικές σχέσεις συμφέροντος» (vid)
Χιλιάδες είναι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες σε ιστοσελίδα που έχει πάνω από 50.000.000 συνδρομητές για προσυμφωνημένες σχέσεις.

Ο Γιώργος Λάγιος, ψυχοθεραπευτής και σεξολόγος, μίλησε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Summer's Cool» για μια έρευνα που αναφέρεται σε γάμους και ερωτικές σχέσεις συμφέροντος.

Όπως ανέφερε ο ψυχοθεραπευτής και σεξολόγος αρχικά: «υπάρχει μια πολύ γνωστή ιστοσελίδα, που έχει πάνω από 50.000.000 συνδρομητές, γι' αυτές τις προσυμφωνημένες σχέσεις. Τι σημαίνει αυτό, σημαίνει ότι εγώ ψάχνω μια κοπέλα για παρέα, για ταξίδια, ερωτικές υπηρεσίες, σου λέω πόσες φορές σε θέλω το μήνα κι εσύ μου λες πόσο θα μου κοστίσει αυτό. Είναι προσυμφωνημένο μια μορφή sugar daddy».

Για το γεγονός ότι η συγκεκριμένη ιστοσελίδα έχει πολλές Ελληνίδες και Έλληνες τόνισε: «Κάποιοι πιστεύουν ότι παίζει ρόλο η οικονομική δυσκολία. Γιατί όντως οι μισθού στην Ελλάδα -και όχι μόνο- είναι πολύ χαμηλοί. Πολλά κορίτσια μπαίνουν στο δίλλημα να ανοίξουν onlyfans ή να παίρνουν έναν μισθό που δεν μπορεί να βγει ούτε το ενοίκιο. Δεν αναφέρομαι σ' αυτό (σ.σ. το onlyfans) σ΄αυτό που είπα πριν για τα 50.000.000 χρήστες. Το θέμα δεν είναι μόνο η οικονομική δυσκολία. Για πολλούς είναι θέμα status. Είναι μια εμμονή και γι' αυτό βλέπουμε όλοι στα instastories άτομα να βγάζουν σέλφι σε σκάφη, σε νησιά, συνέχεια διακοπές, χωρίς να δείχνουν ποιος/ποια είναι μαζί τους. Αυτή η εμμονή να έχω ένα καλύτερο lifestyle, πολλοί ψυχολόγοι προσπαθούν να δουν αν υπάρχει συσχετισμός με ψυχικές διαταραχές, επειδή υπάρχει μια χαμηλή ενσυναίσθηση, να εκμεταλλευτώ καταστάσεις», τόνισε.

«Δεν είναι μόνο θέμα ηλικίας, μπορεί να είναι μικρότερη η διαφορά, αλλά για παράδειγμα εγώ μπορεί να μην είμαι τόσο ωραίος όσο μια συνομήλική μου και να της προσφέρω ένα lifestyle κι εκείνη να μου προσφέρει συντροφιά, έρωτα, ψέματα, να κάνει ότι ζηλεύει. Όσον αφορά αυτούς που πιστεύουν ότι υπάρχει αγάπη, είναι μια μορφή αυτοεξαπάτησης. Όλοι "χάφτουμε" πράγματα και στις σχέσεις που δεν είναι προσυμφωνημένες», τόνισε.

 

«Πολύ παλιά σε πουλούσαν επειδή ήταν πλούσιος ο γαμπρός επειδή δεν είχαμε να φάμε. Από παλιά γινόταν αυτό, αλλά τώρα έχει γίνει digital η εποχή και πλέον συγκρίνουμε τι μπορούμε να έχουμε με αυτό που πρέπει να εργαστούμε πολύ σκληρά για να έχουμε γιατί συνήθως δεν θέλουμε να εργαστούμε και τόσο σκληρά και η ζωή έχει γίνει λίγο άδικη και αναξιοκρατική», συμπλήρωσε.