Εκατομμύρια γαϊδούρια θανατώνονται ετησίως για αυτό το φάρμακο αντιγήρανσης

Επιμέλεια: Newsroom
Εκατομμύρια γαϊδούρια θανατώνονται ετησίως για αυτό το φάρμακο αντιγήρανσης
Μια πρόσφατη έκθεση αποκάλυψε ότι εκατομμύρια γαϊδούρια θανατώνονται κάθε χρόνο για την παρασκευή ενός κινέζικου φαρμάκου.

Η τελευταία έκθεση του Donkey Sanctuary σχετικά με το εμπόριο δερμάτων αποκάλυψε ότι πάνω από 5,9 εκατομμύρια γαϊδούρια σφάζονται κάθε χρόνο για να ικανοποιήσουν την αυξανόμενη ζήτηση για το ejiao. Η συγκεκριμένη φρενίτιδα για το παραδοσιακό κινέζικο φάρμακο, έχει να κάνει με τις ιδιότητες της ζελατίνης από δέρμα γαϊδουριών που ενισχύουν την υγεία και διατηρούν τη νεότητα. Η παρασκευή του φαρμάκου βασίζεται στη ζελατίνη που παράγεται κατά τον βρασμό του δέρματος του ζώου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο αριθμός αυτός αποτελεί μια συντηρητική εκτίμηση του Donkey Sanctuary, με τους ειδικούς να προβλέπουν ότι θα φτάσει τα 6,7 εκατομμύρια μέχρι το 2027.

Τα τελευταία σοκαριστικά στοιχεία εμφανίζονται στην έκθεση Donkeys in Global Trade (Γάιδαροι στο Παγκόσμιο Εμπόριο), η οποία κάνει αυστηρές συστάσεις στις εμπλεκόμενες βιομηχανίες και κυβερνήσεις για τη λήψη μέτρων που θα βοηθήσουν να μπει ένα τέλος σε αυτή την κακοποίηση.

1

Λόγω της ραγδαίας μείωσης του πληθυσμού των γαϊδουριών στην Κίνα, οι έμποροι δερμάτων στοχεύουν σε ευάλωτα και μικρά γαϊδουράκια, κυρίως από χώρες της Αφρικής.

Η κατάσταση τους τελευταίους μήνες έχει φτάσει σε τέτοιο ανησυχητικό επίπεδο, με τους Αφρικανούς ηγέτες να σκέφτονται να εγκρίνουν την παύση της σφαγής των γαϊδουριών. Αυτό θα αποτελέσει ορόσημο στη μάχη των φιλοζωικών οργανώσεων να σταματήσουν το σκληρό και απάνθρωπο εμπόριο.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στη Βραζιλία, όπου επίσης θανατώνονται γαϊδούρια για το δέρμα τους, η νομοθεσία για την απαγόρευση της σφαγής όλων των ιπποειδών αναμένεται να περάσει από το Εθνικό Κογκρέσο μέχρι το τέλος του έτους.