Περίεργος τύπος κατάφερε να συνδεθεί στο διαδίκτυο της Βόρειας Κορέας και έμεινε άφωνος από αυτά που βρήκε εκεί (vid)

Περίεργος τύπος κατάφερε να συνδεθεί στο διαδίκτυο της Βόρειας Κορέας και έμεινε άφωνος από αυτά που βρήκε εκεί (vid)
Ένας άνδρας συνδέθηκε στο διαδίκτυο της Βόρειας Κορέας και έμεινε έκπληκτος από το τι βρήκε εκεί.

Η Βόρεια Κορέα, αυτή η μυστικοπαθής χώρα έχει συνδεθεί στην κοινή γνώμη με τον ασφυκτικό έλεγχο των πληροφοριών στις οποίες έχουν πρόσβαση οι πολίτες της.

Η απρόσκοπτη πρόσβαση στο διαδίκτυο θα αποτελούσε προφανώς σημαντικό πρόβλημα στον έλεγχο της ροής των πληροφοριών. Έτσι, όπως μπορείτε να φανταστείτε, η Βόρεια Κορέα έχει δημιουργήσει ένα πολύ αυστηρό πλαίσιο γύρω από τι επιτρέπεται στους πολίτες.

Δεν πρόκειται μόνο για τον έλεγχο του τι βλέπουν οι άνθρωποι, καθώς η απομονωμένη χώρα θέλει να αποφύγει με κάθε κόστος τον κίνδυνο των κυβερνοεπιθέσεων.

Συνεπώς, η εύκολη πρόσβαση των πολιτών σε δυτικούς ιστότοπους θα μπορούσε να καταστήσει τη χώρα πιο ευάλωτη σε μια κυβερνοεπίθεση της Δύσης, οπότε έχει πολλούς λόγους - τόσο στρατηγικούς όσο και πολιτικούς - να ελέγχει πολύ στενά το διαδίκτυο.

Ωστόσο, πριν λίγους μήνες ο YouTuber Eric Parker συνδέθηκε στο πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείται στη Βόρεια Κορέα και εξεπλάγη από αυτό που βρήκε. Για να αποκτήσει, όμως πρόσβαση στο διαδίκτυο, έπρεπε πρώτα να εγκαταστήσει ένα βορειοκορεατικό λογισμικό στο φορητό του υπολογιστή.

Προφανώς, τα δυτικά προγράμματα περιήγησης, όπως το Chrome, το Firefox ή το Safari, δεν υπάρχουν στο βορειοκορεατικό διαδίκτυο.

Όταν τελικά συνδέθηκε, διαπίστωσε ότι μπορούσε να επιλέξει τέσσερις τοποθεσίες. Αυτές ήταν η Βόρεια Κορέα, η Ρωσία και το Τόκιο και η Οσάκα στην Ιαπωνία. Παραδόξως, δεν υπήρχε η Κίνα.

Ένα πράγμα που παρατήρησε ήταν ότι ο σχεδιασμός του προγράμματος περιήγησης δεν έμοιαζε καθόλου με αυτόν που γνωρίζουν οι χρήστες Mac και γενικότερα οι χρήστες του δυτικού κόσμου.

Όταν ο Parker προσπάθησε να αποκτήσει πρόσβαση σε ιστότοπους όπως το Google και το YouTube, συμπεριλαμβανομένου του δικού του καναλιού, βρέθηκε σε αδιέξοδο.