Στα «κάγκελα» ξανά η Τουρκία για την προβολή της Famagusta στο Netflix: «Η Κύπρος είναι και θα παραμείνει τουρκική»

Επιμέλεια: Newsroom
Στα «κάγκελα» ξανά η Τουρκία για την προβολή της Famagusta στο Netflix: «Η Κύπρος είναι και θα παραμείνει τουρκική»
Συνάντηση με εκπρόσωπο του Netflix θέλουν οι Τούρκοι που συνεχίζουν και διαμαρτύρονται για την επερχόμενη προβολή της σειράς Famagusta στην ψηφιακή πλατφόρμα.

Aντιδράσεις προκαλεί στην Τουρκία η απόφαση της υπηρεσίας διαδικτυακής ροής τηλεοπτικού περιεχομένου Netflix να προβάλει από τις 20 Σεπτεμβρίου την τηλεοπτική σειρά «Famagusta», που αναφέρεται στην εισβολή της Τουρκίας το 1974 στην Κύπρο και ήδη έχει μεταδοθεί στην Ελλάδα την προηγούμενη τηλεοπτική σεζόν.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωσή του, υποστηρίζει ότι «η σειρά με τίτλο “Famagusta”, η οποία θα μεταδοθεί σε ψηφιακή πλατφόρμα, εξυπηρετεί τη μαύρη προπαγάνδα» των Ελληνοκυπρίων και ισχυρίζεται ότι «διαστρεβλώνει ιστορικά γεγονότα».

Πρόσφατα και ο βουλευτής Hüseyin Yayman έφερε ξανά στο προσκήνιο το τεράστιο ζήτημα που δημιουργήθηκε.

«Δεν εγκρίνουμε και ποτέ δεν θα εγκρίνουμε την προβολή της σειράς στο Netflix. Είναι μία από τις πλατφόρμες με τους περισσότερους συνδρομητές στην Τουρκία. Είναι επίσης μέσα στις 10 κορυφαίες στον κόσμο.

Συνεχίζουμε να ελπίζουμε ότι θα ληφθούν υπ’ όψιν οι ευαισθησίες του έθνους μας και θα υπάρξει λύση», είπε.

Ο Τούρκος πολιτικός ανακοίνωσε πως θα καλέσουν τον εκπρόσωπο του Netflix στην Τουρκία για να μιλήσουν τουλάχιστον για το πώς θα ακολουθήσουν έναν οδικό χάρτη.

«Ποτέ δεν θα εγκρίνουμε να στρέψει άδικα η ελληνοκυπριακή πλευρά το Κυπριακό προς άλλη κατεύθυνση μέσω μιας σουρεαλιστικής σειράς, αποσυνδεδεμένης από την πραγματικότητα και να το κατευθύνει με μια επιχείρηση προπαγάνδας.

Η Κύπρος είναι τουρκική και θα παραμείνει τουρκική» δήλωσε.

Ο Yayman ταυτόχρονα, ζήτησε από την τουρκική βιομηχανία τηλεοπτικών σειρών και ταινιών να εξηγήσει σε όλον τον κόσμο το κυπριακό ζήτημα.

«Όπως αυτοί κάνουν προπαγάνδα για τον άδικο σκοπό τους, φτιάνουν σειρές, ταινίες και κάνουν προπαγάνδα μέσω αυτών, εμείς δεν το χρειαζόμαστε. Πρέπει να πούμε την αλήθεια», είπε.