Ψυχίατρος αποκαλύπτει ποια συνήθεια οδήγησης είναι σημάδι διπολικής διαταραχής

Επιμέλεια: Newsroom
Ψυχίατρος αποκαλύπτει ποια συνήθεια οδήγησης είναι σημάδι διπολικής διαταραχής
Ένας ψυχίατρος αποκάλυψε τρία σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος άνθρωπος πάσχει από διπολική διαταραχή

Εκτιμάται ότι εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από διπολική διαταραχή, γεγονός που την καθιστά μία από τις πιο κοινές μακροχρόνιες παθήσεις.

Ωστόσο, συχνά η διπολική διαταραχή μπορεί να παραμείνει αδιάγνωστη ή να περάσει απαρατήρητη για κάποιο χρονικό διάστημα. Οι ειδικοί περιγράφουν τη διπολική διαταραχή ως μια κατάσταση ψυχικής υγείας που επηρεάζει τη διάθεσή των ανθρώπων, η οποία μπορεί να ταλαντεύεται από το ένα άκρο στο άλλο.

Πολλοί άνθρωποι ανησυχούν για τις εναλλαγές στη συμπεριφορά των συντρόφων τους και έτσι ένας ψυχίατρος εξήγησε ότι υπάρχει ένα σημάδι στην οδήγηση που μπορεί να δείχνει πολλά πράγματα.

Ο Agam Dhawan μοιράζεται τις συμβουλές του στο TikTok και απαρίθμησε αυτά που πιστεύει ότι είναι τα «πρώιμα προειδοποιητικά σημάδια διπολικής διαταραχής», με ένα να εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Ο ίδιος εξηγεί ότι το πρώτο πράγμα έχει να κάνει με τον ύπνο. «Βλέπουμε τον ύπνο τους να μειώνεται σταδιακά από οκτώ-επτά ώρες σε τρεις ή τέσσερις ώρες». Ο γιατρός περιγράφει πώς μπορεί να περάσουν πολλές νύχτες έτσι, καθώς «δεν αισθάνονται ότι χρειάζονται ύπνο». Αντιθέτως, το άτομο αισθάνεται «γεμάτο ενέργεια» και «απολύτως καλά».

Το δεύτερο προειδοποιητικό σημάδι του είναι ότι το άτομο αρχίζει να μιλάει «πολύ γρήγορα». Ο Dr Dhawan περιγράφει ότι ένα άτομο με διπολική διαταραχή μπορεί συχνά να έχει «μια γρήγορη σειρά σκέψεων». «Οι σκέψεις τους τρέχουν, σκέφτονται πολύ πιο γρήγορα και μιλούν επίσης πολύ πιο γρήγορα», εξηγεί.

Το τρίτο σημάδι έχει να κάνει με την οδήγηση. «Αρχίζουν να οδηγούν πολύ γρήγορα, να κάνουν τρέλες με το αμάξι που δεν θα τα έκαναν παλιότερα» σημείωσε..

@agamdhawanmd What I’ve seen in practice #psychiatry #mentalhealth #doctorsoftiktok #depressionanxiety ♬ Aesthetic - Tollan Kim & Kudasaibeats