Έντονος διάλογος Γεωργιάδη με γιατρό στο Παπανικολάου: «Σταματήστε να βρίζετε το σύστημα, το ΚΚΕ θα μας δώσει λεφτά;»

Ρεπορτάζ: Newsroom
Έντονος διάλογος Γεωργιάδη με γιατρό στο Παπανικολάου: «Σταματήστε να βρίζετε το σύστημα, το ΚΚΕ θα μας δώσει λεφτά;»
Ο υπουργός Υγείας, στο πλαίσιο των επισκέψεων στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, έγινε έξαλλος όταν άκουσε για ελλείψεις σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Επισκέψεις στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, μεταξύ αυτών και στο Παπανικολάου, πραγματοποιεί σήμερα ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε έντονο διάλογο με γιατρό της μονάδας.

Η ένταση μεταξύ Γεωργιάδη και του προέδρου της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) και γιατρού του «Παπανικολάου», Χρήστου Καραχρήστου, ξεκίνησε όταν ο δεύτερος έθεσε στον υπουργό το ζήτημα των ελλείψεων στο ΕΣΥ και των προβλημάτων των εργαζομένων.

Ο γιατρός επεσήμανε πως οι επικουρικές προσλήψεις είναι μια ανακύκλωση προσωπικού και δεν αποτελούν λύση στο πρόβλημα, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να απαντάει σε υψηλούς τόνους πως το κράτος δεν μπορεί να υποστηρίξει νέες προσλήψεις γιατρών.

Γιατρός: «Σας παρακαλώ να μιλάτε λίγο πιο σωστά γιατί μιλάτε σε έναν γιατρό του νοσοκομείου που αυτή τη στιγμή ξεπερνάμε τον εαυτό μας για να κάνουμε περισσότερες εφημερίες για να βγει το πρόγραμμα»
Αδ. Γεωργιάδης: «Είσαι υπουργός Υγείας, τι θα έκανες;»
Γιατρός: «Μαζικές προσλήψεις και κίνητρα στους γιατρούς…»
Αδ. Γεωργιάδης: «Σου απαγορεύονται λοιπόν, δεν μπορεί η Ελλάδα να το κάνει… τι θα κάνεις; Τι θα κάνεις;»
Γιατρός: «Να γίνει…»
Αδ. Γεωργιάδης: «Θα ρίξεις το σύστημα; Θα χρεοκοπήσεις τη χώρα;»
Γιατρός: «Την ώρα που δεν κάνετε προσλήψεις μια συνάδελφός μας κατέρρευσε…»
Αδ. Γεωγριάδης: «Σε παρακαλώ πολύ. Λοιπόν. Είσαι γιατρός, κάνεις θεραπείες, έχεις γίνει επιστήμονας, είσαι με το ΚΚΕ, καλά κανεις και το λες. Το ΚΚΕ θα μας τα δώσει; Φτάνει! Θα πείτε ένα ευχαριστώ στο κράτος για όλα αυτά που κάνει»