Νέα κόντρα μετεωρολόγων για την κακοκαιρία: Καταιγίδες vs «κουφόβραση»

Επιμέλεια: Newsroom
Νέα κόντρα μετεωρολόγων για την κακοκαιρία: Καταιγίδες vs «κουφόβραση»
Οι μετεωρολόγοι φαίνεται να διαφωνούν για την πρόγνωση του καιρού και την επερχόμενη κακοκαιρία.

Με το φθινόπωρο να έχει μπει για τα καλά, ο καιρός αναμένεται να αλλάξει, αν και το προς ποια κατεύθυνση αποτελεί πεδίο διαφωνίας για τους μετεωρολόγους, με άλλους να βλέπουν ήπιο και άλλους άστατο καιρό.

Χαρακτηριστικά, ο Γιώργος Τσατραφύλλιας απέκλεισε εμφατικά το ενδεχόμενο κακοκαιρίας με ανάρτηση στο Facebook, αναφέροντας: «Καμία κακοκαιρία την Παρασκευή και το Σάββατο. Αστάθεια λέγεται αυτό. Θα έχει και κουφόβραση».

Aπό τη μεριά του όμως, ο συνάδελφός του Κλέαρχος Μαρουσάκης έδωσε μία πιο τυπική για την εποχή εικόνα, μιλώντας για διαταραχές στην ατμόσφαιρα και έντονα καιρικά φαινόμενα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαρουσάκης ανέφερε με ανάρτησή του πως μία «διαταραχή στη μέση ατμόσφαιρα από τα βόρεια βορειοδυτικά Βαλκάνια αναμένεται να επηρεάσει τον καιρό της χώρας μας καθώς αυτή θα κινηθεί προς τα νοτιοανατολικά».

«Έτσι λοιπόν το διήμερο Παρασκευή - Σάββατο αναμένονται τοπικά έντονα καιρικά φαινόμενα (βροχές - καταιγίδες) προς τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τα οποία πολύ πιθανό τοπικά να συνοδεύονται από χαλάζι και έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα (κεραυνοί)», πρόσθεσε.