Χαμός με το «Famagusta» στην Τουρκία: Το υπουργείο Άμυνας έφτιαξε ντοκιμαντέρ με τις δικές του «αλήθειες» για όσα έγιναν στην Κύπρο

Επιμέλεια: Newsroom
Χαμός με το «Famagusta» στην Τουρκία: Το υπουργείο Άμυνας έφτιαξε ντοκιμαντέρ με τις δικές του «αλήθειες» για όσα έγιναν στην Κύπρο
Οι αντιδράσεις στην Τουρκία για τη συμπερίληψη του Famagusta στο Netflix συνεχίζονται.

Συνέχεια στις αντιδράσεις της για την προβολή της σειράς Famagusta από το Netflix δίνει η Άγκυρα. Αυτή τη φορά, σειρά πήρε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, το οποίο καλεί, με ανάρτησή του στο Twitter, ολόκληρο τον κόσμο να δει το ντοκιμαντέρ που έχει φτιάξει το ίδιο για την επέτειο των 50 χρόνων από την εισβολή στην Κύπρο.

Παράλληλα κατηγορεί την ελληνική σειρά πως «δείχνει ασέβεια στους Τουρκοκύπριους που σφαγιάστηκαν από Ελληνοκύπριους τρομοκράτες».

Στην ανάρτησή του το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας αναφέρει: «Αντί για τη φανταστική σειρά που δείχνει βαθιά ασέβεια στην ιερή μνήμη των Τουρκοκυπρίων αδελφών μας που σφαγιάστηκαν ανελέητα από τους Ελληνοκύπριους τρομοκράτες, καλούμε όλο τον κόσμο να παρακολουθήσει το "Ντοκιμαντέρ για την 50ή επέτειο" που παρήγαγε το Υπουργείο μας».

«Αυτή η δυνατή ταινία, με αγγλικούς υπότιτλους, λέει τις πραγματικές και οδυνηρές αλήθειες για το τι πραγματικά συνέβη, όχι κατασκευασμένες ιστορίες», διατρανώνουν.