Έξαλλος ιδιοκτήτης Tesla κλειδώθηκε έξω από όχημά του: Το υπέρογκο ποσό που κλήθηκε να πληρώσει (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Έξαλλος ιδιοκτήτης Tesla κλειδώθηκε έξω από όχημά του: Το υπέρογκο ποσό που κλήθηκε να πληρώσει (vid)
Τα περιστατικά αυτά έχουν προκαλέσει συζητήσεις σχετικά με την αξιοπιστία και τις ιδιορρυθμίες των οχημάτων Tesla.

Ένας ιδιοκτήτης Tesla έμεινε έξαλλος αφού κλειδώθηκε έξω από το όχημά του και αντιμετώπισε έναν λογαριασμό 26.000 δολαρίων για να ανακτήσει την πρόσβαση.

Ο Mario Zelaya δημοσίευσε ένα βίντεο στο TikTok το 2022 για να μοιραστεί την απογοήτευσή του με περισσότερους από 18 εκατομμύρια θεατές, επιμένοντας σε ανακλήσεις μετά την εμπειρία του.

@supermariozelaya Replying to @Mario Zelaya Here’s an update and some clarifications on my dead 💩 Tesla. Also, someone is buying it tomorrow for $19K and is taking on the responsibility of opening up the car. I got 85 messages on FB Marketplace on it 😅. Guess I’m selling it for cheap? #tesla #car ♬ original sound - Mario Zelaya

Στα πλάνα, ο Mario φαίνεται να έχει κλειδωθεί έξω από το Tesla των 140.000 δολαρίων, αφού η μπαταρία του αυτοκινήτου είχε αδειάσει. Ισχυρίστηκε ότι τον περίμεναν να πληρώσει 26.000 δολάρια για μια νέα μπαταρία, ποσό που θεώρησε παράλογο. Τελικά, αποφάσισε να πουλήσει το αυτοκίνητο, το οποίο χαρακτήρισε «σκουπίδι», αντί να πληρώσει το υπέρογκο ποσό για μια νέα μπαταρία. Ωστόσο, αντιμετώπισε άλλο ένα πρόβλημα: τα απαραίτητα έγγραφα για την πώληση του αυτοκινήτου ήταν κλειδωμένα μέσα. Ο Mario έπρεπε να πληρώσει 30 δολάρια για να του σταλεί ένα νέο αντίγραφο των εγγράφων.

Το κλιπ του TikTok έγινε γρήγορα viral και συγκέντρωσε χιλιάδες σχόλια από άλλους ιδιοκτήτες Tesla και θεατές. Ένα άτομο έγραψε: «Το ήξερα! Αν η μπαταρία πεθάνει, μια ολοκαίνουργια μπαταρία κοστίζει περίπου όσο ένα καινούργιο αυτοκίνητο».

Οι ανησυχίες που εκφράστηκαν από ιδιοκτήτες Tesla όπως ο Mario έριξαν φως σε ορισμένες από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων, ιδίως όσον αφορά το υψηλό κόστος αντικατάστασης των μπαταριών.

Τα περιστατικά αυτά έχουν προκαλέσει συζητήσεις σχετικά με την αξιοπιστία και τις ιδιορρυθμίες των οχημάτων Tesla.