Το απροσδόκητο δώρο της βασίλισσας Ελισάβετ για τα γενέθλια του πρίγκιπα Χάρι

Επιμέλεια: Newsroom
Το απροσδόκητο δώρο της βασίλισσας Ελισάβετ για τα γενέθλια του πρίγκιπα Χάρι
Ο πρίγκιπας Χάρι στις 15 Σεπτεμβρίου έχει γενέθλια και το δώρο που θα λάβει μόνο αδιάφορο δεν μπορείς να το πεις.

Τα τελευταία χρόνια κάθε άλλο παρά εύκολα ήταν για τον πρίγκιπα Χάρι, ιδίως όσον αφορά τη δημοτικότητά του.

Ο μικρότερος γιος της πριγκίπισσας Νταϊάνα και του βασιλιά Καρόλου Γ' είδε τη δημοφιλία του να μειώνεται σημαντικά από το 2018. Από τη μία πλευρά, η απόφασή του να παντρευτεί τη Μέγκαν Μαρκλ προκάλεσε αντιδράσεις και από την άλλη, οι αποκαλύψεις του για τις εντάσεις με τον αδελφό του πρίγκιπα Ουίλιαμ και τη νύφη του Κέιτ Μίντλετον ελάχιστα τον έκαναν αγαπητό στο βρετανικό κοινό. Αυτός ο συνδυασμός παραγόντων δημιούργησε μια μάλλον αρνητική ατμόσφαιρα γύρω του.

Τα πράγματα πήραν τροπή προς το χειρότερο όταν ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την Αγγλία και να μετακομίσουν μόνιμα στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Σαν να μην έφτανε αυτό, η κυκλοφορία των απομνημονευμάτων του με τίτλο «Spare» λειτούργησε ως κερασάκι στην τούρτα, βγάζοντας στη φόρα μερικά από τα άπλυτα της βασιλικής οικογένειας.

Από το 2024, ο πρίγκιπας Χάρι και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ φέρονται να μην έχουν καμία επικοινωνία μεταξύ τους, παρά τις προσπάθειες διαφόρων μερών να διορθώσουν τη σχέση τους. Κυκλοφορούν φήμες ότι ο Δούκας του Σάσεξ είναι δυσαρεστημένος με τη ζωή του στις ΗΠΑ, ενώ η Μέγκαν Μαρκλ λέγεται ότι είναι κάπως απογοητευμένη με τον σχετικά μέτριο πλούτο του συζύγου της.

Ωστόσο, τα πράγματα πρόκειται να αλλάξουν για τον πρίγκιπα Χάρι. Στις 15 Σεπτεμβρίου, θα γίνει 40 ετών και ο τραπεζικός του λογαριασμός θα αυξηθεί κατά 8 εκατομμύρια λίρες. Αυτό το απροσδόκητο ποσό είναι δώρο της προγιαγιάς του, της αείμνηστης βασίλισσας μητέρας Ελισάβετ, η οποία είχε την πρόνοια το 1994 να βάλει στην άκρη ένα χρηματικό ποσό που θα έπαιρναν τόσο ο Χάρι όσο και ο Γουίλιαμ όταν θα έφταναν σε μια ορισμένη ηλικία.

Οι δύο πρίγκιπες έλαβαν την πρώτη δόση αυτής της κληρονομιάς όταν έγιναν 21 ετών, με τον Δούκα του Σάσεξ να φέρεται να λαμβάνει τότε 6 εκατομμύρια λίρες. Υπήρχαν μάλιστα φήμες ότι η βασίλισσα μητέρα άφησε περισσότερα χρήματα στον πρίγκιπα Χάρι από ό,τι στον αδελφό του, πρίγκιπα Γουίλιαμ.

Παρά τα όποια αντιληπτά οικονομικά παράπονα, ο πρίγκιπας Χάρι δεν τα πήγε και τόσο άσχημα. Από τον Απρίλιο, τα απομνημονεύματά του έχουν ήδη αποφέρει το επιβλητικό ποσό των 22 εκατομμυρίων λιρών.