ΣΥΡΙΖΑ: Ο Πολάκης έθεσε υποψηφιότητα για πρόεδρος

Επιμέλεια: Newsroom
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Πολάκης έθεσε υποψηφιότητα για πρόεδρος
O Παύλος Πολάκης ζήτησε εκλογή προέδρου και δεν κατέθεσε πρόταση μομφής, ενώ ανέπτυξε το πρόγραμμά του για την ανάταξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Υποψηφιότητα για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε ο βουλευτής Χανίων Παύλος Πολάκης, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, αφού κατηγόρησε τον Στέφανο Κασσελάκη πως δεν είναι ικανός για την προεδρία του κόμματος.

Στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή, ο κ. Πολάκης σχολίασε: «Πίστεψα στον Κασσελάκη και τον στήριξα, αλλά έπεσα έξω. Δεν κάνει για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ».

Πρόταση μομφής με 100 υπογραφές

Νωρίτερα, πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη κατατέθηκε από τους «87», με συνολικά 100 υπογραφές στην Κεντρική Επιτροπή, αφού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τους διαφωνούντες να το πράξουν, όπως προβλέπει το καταστατικό.

Στο βήμα ανέβηκε μετά τον πρόεδρο ανέβηκε ο Παύλος Πολάκης που έθεσε ζήτημα ηγεσίας.

Για να περάσει η πρόταση χρειάζεται το 50% και έναν του συνόλου των μελών της Κεντρικής Επιτροπής.

Το κείμενο που κατέθεσαν οι «87»

Σε κείμενο που κατέθεσαν, οι 87 ανέφεραν πως «ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, οφείλει επιτέλους να αναλάβει την ευθύνη και να προκηρύξει εκλογές Προέδρου. Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα».

«Είναι ιστορικό μας καθήκον να ανακοπεί αυτή η καθοδική πορεία. Το οφείλουμε απέναντι στον ελληνικό λαό και στον αριστερό και προοδευτικό κόσμο της χώρας, τον κόσμο από την ανανεωτική και ριζοσπαστική αριστερά, το σοσιαλιστικό χώρο, την οικολογία, το προοδευτικό κέντρο. Το οφείλουμε στην ιστορία μας και στους αγώνες που δώσαμε για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία από ένα μικρό κόμμα, κυβέρνηση του τόπου και αξιωματική αντιπολίτευση. Να μην αφήσουμε να γκρεμιστεί σε λίγους μήνες ό,τι χτίσαμε όλα αυτά τα χρόνια με κόπο».

@Photo credits: INTIME