Ρώμη: Κεραυνός προκάλεσε σημαντικές ζημιές στην Αψίδα του Κωνσταντίνου (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Ρώμη: Κεραυνός προκάλεσε σημαντικές ζημιές στην Αψίδα του Κωνσταντίνου (vid)
Ο επόπτης του αρχαιολογικού πάρκου του Κολοσσαίου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημειώνει ότι οι εργασίες αποκατάστασης θα μετατοπιστούν τώρα και θα επικεντρωθούν στις επισκευές.

Μια ξαφνική και σφοδρή καταιγίδα έπληξε τη Ρώμη αργά το βράδυ της Τρίτης (3/9). Κεραυνός προκάλεσε ζημιές στην αρχαία αψίδα του Κωνσταντίνου, η οποία βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα από το Κολοσσαίο.

Σύμφωνα με τις αρχαιολογικές αρχές, ο κεραυνός έριξε ένα κομμάτι πέτρας από το μνημείο του 4ου αιώνα, το οποίο αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά οικοδομήματα της Ρώμης. Ευτυχώς, κανείς δεν τραυματίστηκε από το περιστατικό και όλα τα συντρίμμια συλλέχθηκαν για αξιολόγηση.

Η Αψίδα του Κωνσταντίνου, που χτίστηκε για να τιμήσει τη νίκη του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Α' στη μάχη της Γέφυρας της Μιλβίας το 312 μ.Χ., βρισκόταν σε στάδιο ανακαίνισης όταν χτύπησε η καταιγίδα. Ο επόπτης του αρχαιολογικού πάρκου του Κολοσσαίου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημειώνει ότι οι εργασίες αποκατάστασης θα μετατοπιστούν τώρα και θα επικεντρωθούν στις επισκευές.

Οι τουρίστες που είχαν αναζητήσει καταφύγιο από τη δυνατή βροχή ανέφεραν ότι άκουσαν τον κεραυνό να χτυπά την αψίδα και παρακολούθησαν να πέφτουν συντρίμμια από το αρχαίο οικοδόμημα. Ο αντίκτυπος της καταιγίδας δεν περιορίστηκε στην αψίδα του Κωνσταντίνου. Σε κοντινή απόσταση, οι δρόμοι γύρω από την πίστα Circus Maximus έκλεισαν μετά την πτώση δύο μεγάλων δέντρων, προκαλώντας ζημιές σε πολλά αυτοκίνητα και καταρρέοντας εν μέρει μια εξέδρα που είχε στηθεί για μια επερχόμενη συναυλία.