Μητσοτάκης από την ΔΕΘ: «Δεν θα δίνονται νέες άδειες AirBnB στα τρία κεντρικά διαμερίσματα της Αθήνας για ένα χρόνο» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Μητσοτάκης από την ΔΕΘ: «Δεν θα δίνονται νέες άδειες AirBnB στα τρία κεντρικά διαμερίσματα της Αθήνας για ένα χρόνο» (vid)
Την απαγόρευση νέων βραχυχρόνιων μισθώσεων στα τρία κεντρικά διαμερίσματα της Αθήνας για τουλάχιστον έναν χρόνο, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Την απαγόρευση νέων βραχυχρόνιων μισθώσεων (Airbnb) στα τρία κεντρικά διαμερίσματα της Αθήνας τουλάχιστον για έναν χρόνο, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην 88η ΔΕΘ και ανακοινώνοντας τα 45 μέτρα με έμφαση σε ζητήματα όπως το στεγαστικό, η στήριξη της οικογένειας και το δημογραφικό.

Σχετικά με την στέγαση ανακοίνωσε τα εξής:

  • Απαλλαγή από τον φόρο ενοικίου για 3 χρόνια για τους ιδιοκτήτες που νοικιάζουν κλειστά ακίνητα ή μετατρέπουν τις βραχυχρόνιες μισθώσεις σε μακροχρόνιες.
  • Νέο αυξημένο τέλος στις συμβάσεις μέσω πλατφορμών.
  • Απαγόρευση νέων βραχυχρόνιων μισθώσεων στα 3 κεντρικά διαμερίσματα της Αθήνας για τουλάχιστον έναν χρόνο.
  • Πρόγραμμα «Σπίτι Μου ΙΙ» ύψους 2 δισ. ευρώ για την απόκτηση πρώτης κατοικίας από πάνω από 15.000 νέους ή ζευγάρια ηλικίας έως 50 ετών, με επιτόκιο χαμηλότερο από το εμπορικό.
  • Πρόγραμμα 400 εκατ. ευρώ για δάνεια έως 20.000 ευρώ με μηδενικό επιτόκιο για ενεργειακή αναβάθμιση παλαιών κατοικιών.