Μητσοτάκης: «Δεν ξέρω πόσο κοντά είμαστε στις μετακινήσεις φιλάθλων, παρότρυνσή μου ο τελικός Κυπέλλου να γίνει με γεμάτο ΟΑΚΑ» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Μητσοτάκης: «Δεν ξέρω πόσο κοντά είμαστε στις μετακινήσεις φιλάθλων, παρότρυνσή μου ο τελικός Κυπέλλου να γίνει με γεμάτο ΟΑΚΑ» (vid)
Ο Πρωθυπουργός ανέφερε πως δεν ξέρει πόσο κοντά είμαστε στις μετακινήσεις φιλάθλων στα μεγάλα ματς, αλλά είναι κάτι που θα το ήθελαν όλοι.

O Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου από την ΔΕΘ απάντησε σε ερώτηση σχετικά με τον απολογισμό των μέτρων που πάρθηκαν για την οπαδική βία, αλλά και για τις μετακινήσεις των φιλάθλων στα «μεγάλα» παιχνίδια.

Αρχικά ο πρωθυπουργός αστειεύθηκε λέγοντας: «Ευτυχώς δεν με ρωτήσατε για τις προβλέψεις μου για τον επόμενο πρωταθλητή, είναι νωρίς ακόμα».

Στην συνέχεια τόνισε: «Νομίζω ναι έχουμε κάθε λόγο να διαπιστώνουμε ότι έχουμε κάνει σημαντική πρόοδο κι ότι κάποια από αυτά που μας έλεγαν ότι δεν μπορούν να γίνουν, έγιναν. Οι κάμερες μπήκαν στα γήπεδα και η ταυτοποίηση του κατόχου εισιτηρίου με ψηφιακά μέσα έγινε πράξη, το σύστημα λειτουργεί και μπορούμε να εντοπίζουμε κιόλας παραβάτες με πολύ μεγάλη ακρίβεια που ήταν και ο βασικός σκοπός για τον οποίο υλοποιήσαμε το σύστημα αυτό. Έχουμε και το μέτρο των λεσχών των φιλάθλων, είναι κι αυτό ένα βήμα στην σωστή κατεύθυνση και νομίζω το γεγονός ότι έχουμε και ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα αυξάνει το ενδιαφέρον και είναι υγιές για την ποιότητα του πρωταθλήματος. Έχουμε και αυτοματοποιημένο ποινολόγιο το οποίο μας επιτρέπει να παρεμβαίνουμε κινούμενοι -κατά την άποψή μας- εντός των ορίων του τι προβλέπεται από το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, προκειμένου να τιμωρούμε και να γνωρίζουν και οι ομάδες και οι φίλαθλοι πρωτίστως πώς θα τιμωρηθούν σε περίπτωση που προβούν σε παραβατικές συμπεριφορές. Άρα νομίζω ότι έχουμε κάνει σημαντικά βήματα προόδου».

«Το πόσο κοντά είμαστε στις μετακινήσεις φιλάθλων δεν μπορώ να σας το πω, δεν νομίζω ότι είναι κάτι που θα γίνει κατ' ανάγκη αύριο. Αλλά ναι θα το θέλαμε, θέλουμε πρώτα και πάνω απ' όλα τα γήπεδα να είναι χώροι γιορτής και χώροι όπου οι φίλαθλοι μπορούν να πάνε, χωρίς να αισθάνονται ότι θα πάνε να πλακωθούν. Να είναι η ατμόσφαιρα των γηπέδων αυτή που βλέπουμε σε πολλά γήπεδα της Ευρώπης. Θα έλεγα μάλλον ότι επειδή βλέπουμε φαινόμενα βίας και σε άλλα ευρωπαϊκά γήπεδα, ότι μάλλον εμείς έχουμε κάνει μεγαλύτερη πρόοδο σε σχέση με αυτό που μπορεί να έχουν κάνει πιο ώριμα πρωταθλήματα», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

«Παρότρυνσή μου προς την ΕΠΟ, ο τελικός Κυπέλλου να γίνει με ένα γεμάτο ΟΑΚΑ»

«Να το ξαναπώ και είναι παρότρυνσή μου προς την ΕΠΟ, το πρώτο μεγάλο τεστ για το πώς μπορούν να συνυπάρχουν φίλαθλοι διαφορετικών ομάδων, θα είναι ο τελικός του Κυπέλλου το 2025 να γίνει με ένα γεμάτο ΟΑΚΑ με την ελληνική Κυβέρνηση να διασφαλίζει απόλυτα την ασφάλεια της διεξαγωγής ενός τέτοιο μεγάλου αγώνα», κατέληξε.