Τα επόμενα βήματα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την ήττα Κασσελάκη: Ο Νίκος Παππάς στη ΔΕΘ για λογαριασμό του κόμματος

Επιμέλεια: Newsroom
Τα επόμενα βήματα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την ήττα Κασσελάκη: Ο Νίκος Παππάς στη ΔΕΘ για λογαριασμό του κόμματος
Μετά από μία θυελλώδη συνεδρίαση το Σάββατο τα μέλη της ΚΕ ψήφισαν σήμερα για την πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Πολιτικός «σεισμός» επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 163 «υπέρ» και 120 «κατά».

Τώρα το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει τα εξής: Από τη στιγμή που έχει αρθεί η εμπιστοσύνη προς τον Στέφανο Κασσελάκη, πρέπει να συγκληθεί - το αργότερο μέσα σε τρεις μήνες - έκτακτο συνέδριο και εφόσον ληφθεί απόφαση, τα μέλη και οι φίλοι να εκλέξουν νέο πρόεδρο. Δηλαδή, να προχωρήσουν σε εκλογες.

Με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, στο επίκεντρο βρέθηκε το θέμα του οδικού χάρτη μέχρι το συνέδριο και τις επερχόμενες εσωκομματικές εκλογές. Μάλιστα, η Κεντρική Επιτροπή αποφάσισε επίσης να εκπροσωπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο Νίκος Παππάς.

«Υπάρχει υψηλό αίσθημα ευθύνης σε όλα τα στελέχη και είμαστε βέβαιοι πως με ομαλότητα θα διεξαχθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες», δήλωσε ο Νίκος Παππάς.

«Ανοίγει η διαδικασία, η ΚΕ σχεδόν ομόφωνα αποφάσισε να συγκληθεί σε δύο εβδομάδες για να αποφασίσει τις λεπτομέρειες της διαδικασίας. Θα γίνει ένας δημοκρατικός διάλογος. Στέλνουμε μήνυμα ηρεμίας, δημοκρατικού διαλόγου σε όλο τον κόσμο που πληγώθηκε από τις τελευταίες εξελίξεις», ανέφερε.