Έντονες αποδοκιμασίες για Μακρόν και Μπαρνιέ στην τελετή λήξης των Παραολυμπιακών Αγώνων (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Έντονες αποδοκιμασίες για Μακρόν και Μπαρνιέ στην τελετή λήξης των Παραολυμπιακών Αγώνων (vid)
Αναβρασμός επικρατεί στην Γαλλία για τον διορισμό του Μπαρνιέ ως Πρωθυπουργού.

Την πρώτη τους κοινή δημόσια εμφάνιση από την έναρξη της πολιτικής κρίσης στη Γαλλία έκαναν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν και ο νέος πρωθυπουργός Μισέλ Μπαρνιέ. Οι δύο άνδρες έδωσαν το παρών στην τελετή λήξης των Παραολυμπιακών Αγώνων, με τον κόσμο να τους αποδοκιμάζει έντονα.

Θυμίζουμε ότι ο Μακρόν διόρισε την Πέμπτη τον 73χρονο Μπαρνιέ, έναν συντηρητικό και πρώην διαπραγματευτή της ΕΕ στο Brexit, πρωθυπουργό έπειτα από δύο μήνες που αναζητούσε το κατάλληλο πρόσωπο για τη θέση αυτή.

Η αριστερά, με πρώτο το κόμμα Ανυπότακτη Γαλλία, κατηγόρησε τον Γάλλο πρόεδρο ότι απαρνείται τη δημοκρατία και ότι υφαρπάζει τις εκλογές, αφού ο Μακρόν αρνήθηκε να επιλέξει για τη θέση του πρωθυπουργού την υποψήφια του Νέου Λαϊκού Μετώπου, του αριστερού συνασπισμού που ήρθε πρώτος σε ψήφους στις εκλογές.

Η Ανυπότακτη Γαλλία ανακοίνωσε ότι 130 διαδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη Γαλλία και το Σάββατο (7/9) χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της Γαλλίας, για να διαμαρτυρηθούν με τα αριστερά κόμματα να κατηγορούν τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Μακρόν ότι «έκλεψε τις ψήφους των αριστερών».