H θάλασσα στα Νησιά Φερόε βάφτηκε κόκκινη: Σκότωσαν περισσότερα από 150 δελφίνια στην ετήσια... γιορτή των ψαράδων

Newsroom
H θάλασσα στα Νησιά Φερόε βάφτηκε κόκκινη: Σκότωσαν περισσότερα από 150 δελφίνια στην ετήσια... γιορτή των ψαράδων
Η μαζική σφαγή των δελφινιών έγινε μέσα στο Σαββατοκύριακο, στο πλαίσιο του βάρβαρου εθίμου Grindadrap

Περισσότερα από 150 δελφίνια σφαγιάστηκαν στα Νησιά Φερόε, προκαλώντας την κατακραυγή από φιλοζωϊκές οργανώσεις, ακτιβιστές, αλλά και κάποιους αηδιασμένους ντόπιους.

Υπολογίζεται ότι 156 λευκά δελφίνια του Ατλαντικού σκοτώθηκαν σκόπιμα στο παραδοσιακό κυνήγι, γνωστό ως grindadráp, μέσα σε λίγες ώρες στο Skálabotnur το Σάββατο.

Ανατριχιαστικές εικόνες και βίντεο απεικονίζουν τα μαχαιρωμένα και τεμαχισμένα ζώα να βρίσκονται μέσα στον κόλπο, με αποτέλεσμα το νερό να γίνει κατακόκκινο.

Στο συγκεκριμένο έθιμο οι ντόπιοι χρησιμοποιούν βάρκες με δίχτυα για να οδηγήσουν τα δελφίνια και τις φάλαινες σε ρηχά νερά, και έπειτα με μεγάλη ευκολία τα μαχαιρώνουν μέχρι θανάτου.

Ωστόσο, κάθε χρόνο υπάρχουν έντονες αντιδράσεις, με αρκετούς ντόπιους να διαδηλώνουν και να διαμαρτύρονται για αυτό το φρικτό έθιμο. Μάλιστα, ακτιβιστές και φιλόζωοι υποστηρίζουν ότι ορισμένα είδη, όπως τα λευκά δελφίνια του Ατλαντικού ή τα ρινοδέλφινα, θα πρέπει να εξαιρεθούν από το κυνήγι.

Στις 12 Σεπτεμβρίου 2021, 1.428 λευκά δελφίνια του Ατλαντικού θανατώθηκαν στην ίδια παραλία, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν σφοδρές αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο.

Σε μια προσπάθεια να κατευνάσουν τους επικριτές, οι αρχές των Νήσων Φερόε εξέδωσαν προσωρινό όριο κυνηγιού 500 δελφινιών του Ατλαντικού ετησίως για τα έτη 2022 και 2023.