ΣΥΡΙΖΑ: Ο Στέφανος Κασσελάκης σκέφτεται να ηγηθεί νέου κόμματος

Επιμέλεια: Newsroom
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Στέφανος Κασσελάκης σκέφτεται να ηγηθεί νέου κόμματος
Το ενδεχόμενο να φτιάξει ένα δικό του κόμμα εξετάζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Το ερώτημα πώς προχωράει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη πλανάται πάνω από την Κουμουνδούρου, την ώρα που ήδη στελέχη και μέλη του κόμματος ανακοινώνουν την πρόθεσή τους να θέσουν υποψηφιότητα για την ηγεσία.

Ερώτημα αποτελεί η στάση του ίδιου του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς στο «στρατόπεδό» του επικρατεί αμηχανία, χωρίς ο ίδιος να έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του livenews, το στενό φιλικό περιβάλλον του Στέφανου Κασσελάκη διαψεύδει τα σενάρια αποστρατείας του.

«Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι πιο έτοιμος από ποτέ να δώσει σκληρή μάχη είτε για να κατέβει στο ΣΥΡΙΖΑ και να κερδίσει ξανά την ηγεσία είτε για να κάνει δικό του κόμμα. Σενάρια αποστρατείας διαψεύδονται κατηγορηματικά», αναφέρει το περιβάλλον του Κασσελάκη.

Παράλληλα, συνεργάτες του αναφέρουν πως πίσω από την αποπομπή του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κρυβόταν ο Νίκος Παππάς και ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας.

Το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε νέο κόμμα ανέφερε και ο Νίκος Χατζηνικολάου στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο οποίος αποκάλυψε ότι ο όνομα που συζητείται είναι «Δημοκρατικό Κόμμα».

Άλλωστε, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει κρύψει τον θαυμασμό που έχει στις διαδικασίες του αμερικανικού Δημοκρατικού Κόμματος.