Μέσω της Ιντερπόλ εντοπίζουν και παρακολουθούν στην Κρήτη τουρίστες που έχουν διαπράξει σεξουαλικά εγκλήματα

Επιμέλεια: Newsroom
Μέσω της Ιντερπόλ εντοπίζουν και παρακολουθούν στην Κρήτη τουρίστες που έχουν διαπράξει σεξουαλικά εγκλήματα
Οι Αρχές στην Κρήτη λαμβάνουν «κόκκινες» ειδοποιήσεις από την Ιντερπόλ για αφίξεις τουριστών που έχουν διαπράξει σεξουαλικά εγκλήματα.

«Κόκκινες» ειδοποιήσεις λαμβάνουν τακτικά οι Αρχές στην Κρήτη από την Ιντερπόλ για άτομα που έχουν διαπράξει σεξουαλικά εγκλήματα (sex offenders) στις χώρες τους.
Σύμφωνα με το creta24, αυτές οι ενημερώσεις αυξάνονται κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω των μεγάλων αφίξεων τουριστών στο νησί.

Οι τουρίστες που έχουν καταγραφεί για τέτοια εγκλήματα κατευθύνονται σε συγκεκριμένες περιοχές της Κρήτης και η αστυνομία παρακολουθεί τη διαμονή τους.

Παρά το γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι τουρίστες δεν προκάλεσαν κάποιο πρόβλημα κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Κρήτη, οι αστυνομικές αρχές παρακολουθούσαν διακριτικά τις κινήσεις τους.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο αριθμός των καταγεγραμμένων τουριστών με ποινικό ιστορικό σεξουαλικών εγκλημάτων φέτος ήταν χαμηλότερος σε σύγκριση με άλλες χρονιές.

Οι περισσότεροι από αυτούς είναι άνδρες μέσης ηλικίας, που ταξιδεύουν μόνοι, με σύντροφο ή με την οικογένειά τους, και δεν παρουσιάζουν χαρακτηριστικά που να τους ξεχωρίζουν από άλλους τουρίστες.