Ο γηραιότερος κροκόδειλος στον κόσμο έχει έξι συντρόφους και περισσότερα από 10.000 παιδιά (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Ο γηραιότερος κροκόδειλος στον κόσμο έχει έξι συντρόφους και περισσότερα από 10.000 παιδιά (vid)
Ο γηραιότερος κροκόδειλος στον κόσμο κοντεύει τα 124 χρόνια ζωής και έχει καταφέρει να αποκτήσει περισσότερα από 10.000 παιδιά.

Ο γηραιότερος κροκόδειλος του κόσμου, ο Henry, έχει ζήσει μια εξαιρετικά μακρά και περιπετειώδη ζωή και στα 124 του χρόνια δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης. Γεννημένος στο Δέλτα του Οκαβάνγκο, ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO στη Μποτσουάνα, γύρω στο 1900, ο Henry διαμένει τώρα στο Κέντρο Προστασίας Crocworld στο Σκότμπουργκ της Νότιας Αφρικής, όπου θα γιορτάσει τα 124α γενέθλιά του στις 16 Δεκεμβρίου. Γνωστός για το τεράστιο μέγεθός του, ο Henry αναγνωρίστηκε πρόσφατα ως ο γηραιότερος κροκόδειλος στον κόσμο.

Η ιστορία της ζωής του Henry είναι τόσο εξαιρετική όσο και η ηλικία του. Στις αρχές του 20ού αιώνα, απέκτησε φήμη για μια σειρά επιθέσεων σε μικρά παιδιά στην περιοχή του Δέλτα του Οκαβάνγκο. Αυτό οδήγησε στη σύλληψή του από τον Sir Henry Neumann, έναν Βρετανό εξερευνητή, ο οποίος προσπάθησε να βάλει τέλος στη σειρά επιθέσεων που έκαναν τον κροκόδειλο γνωστό. Μετά τη σύλληψή του, ο Henry πέρασε τις τελευταίες τρεις δεκαετίες ζώντας στο Crocworld, όπου έχει γίνει κάτι σαν τοπική διασημότητα.

Ο Henry όχι μόνο έζησε μια μακρά ζωή, αλλά υπήρξε και απίστευτα παραγωγικός. Κατά τη διάρκεια των χρόνων του στο κέντρο διατήρησης, έχει γίνει πατέρας περισσότερων από 10.000 νεοσσών και σήμερα έχει έξι συντρόφους. Ενώ ο Henry είναι ο γηραιότερος κροκόδειλος που έχει καταγραφεί, δεν είναι ο μεγαλύτερος. Αυτός ο τίτλος ανήκει στον Cassius, έναν κροκόδειλο αλμυρού νερού που ζει στο Marineland Melanesia Crocodile Habitat στο Queensland της Αυστραλίας.