Ζευγάρι στη Φινλανδία αποφάσισε να αγοράσει νησί: Ήταν φθηνότερο από οικόπεδο (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Ζευγάρι στη Φινλανδία αποφάσισε να αγοράσει νησί: Ήταν φθηνότερο από οικόπεδο (vid)
Ζευγάρι στο Ελσίνκι αποφάσισε αντί για καινούριο σπίτι να αγοράσει καινούργιο... νησί!

Ένα νεαρό ζευγάρι έκανε πραγματικότητα το όνειρό του να αποκτήσει ένα ιδιωτικό νησί, και μάλιστα με λιγότερο από το κόστος μιας τυπικής προκαταβολής για ένα σπίτι. Ο Oliver Russell, 24 ετών, και η φίλη του, Helena Tomaszewska, 20 ετών, αγόρασαν ένα νησί 2,5 στρεμμάτων στη Φινλανδία για μόλις 31.000 δολάρια, τον Μάρτιο του 2024.

Με καταγωγή από τη Laguna Beach της Καλιφόρνια, ο Oliver μετακόμισε στο Fort Collins του Κολοράντο το 2020. Ωστόσο, πάλεψε για να πάρει τα διακρατικά δίδακτρα, τα οποία είναι συνήθως πιο προσιτά για τους φοιτητές. Αυτή η πρόκληση τον οδήγησε να κοιτάξει πιο μακριά. Όντας Φινλανδός πολίτης, ο Oliver συνειδητοποίησε ότι θα μπορούσε να επωφεληθεί από τη δωρεάν φοίτηση στη Φινλανδία και αποφάσισε να μετακομίσει εκεί τον Αύγουστο του 2022 για να σπουδάσει. Προσαρμόστηκε γρήγορα στη νέα του ζωή στο Ελσίνκι και γνώρισε την κοπέλα του, πυροδοτώντας το κοινό όνειρο να αποκτήσουν ένα εξοχικό σπίτι.

Καθώς περιηγούνταν σε έναν ιστότοπο ακινήτων περισσότερο από περιέργεια παρά από οτιδήποτε άλλο, ο Oliver έπεσε πάνω σε μια αγγελία για ένα νησί. Το νησί ήταν ακατοίκητο εδώ και μια δεκαετία και αρχικά είχε καταχωρηθεί στην τιμή των 36.569 δολαρίων. Εντυπωσιασμένος από την προσιτή τιμή του ακινήτου, το οποίο ήταν φθηνότερο από ένα συνηθισμένο οικόπεδο, ο Oliver αποφάσισε να κάνει προσφορά 31.000 δολαρίων, η οποία έγινε δεκτή. «Ερωτεύτηκα την ιδέα να πάω στη Φινλανδία και να σπουδάσω εκεί», δήλωσε ο Oliver.

Η γη ήταν καλυμμένη με δέντρα, βρύα και σε μεγάλο βαθμό ακατοίκητη, αλλά αυτό δεν τους πτόησε. Αποφασισμένοι να κάνουν το νησί ένα άνετο καταφύγιο, ξεκίνησαν να το μεταμορφώνουν, ξεκινώντας από τα βασικά. Ο Oliver άρχισε να κόβει δέντρα για να ανοίξει χώρο και έχτισε ένα κατάστρωμα για τη σκηνή τους χρησιμοποιώντας κορμούς που είχε κόψει και καταστρώματα από ένα κατάστημα σιδηρικών.

Απώτερος στόχος του ζευγαριού είναι να χτίσει μια καλοκαιρινή καλύβα και μια παραδοσιακή φινλανδική σάουνα στο νησί, δημιουργώντας ένα προσωπικό καταφύγιο όπου θα μπορούν να περνούν τις διακοπές τους. Προς το παρόν, η προσοχή τους επικεντρώνεται στη δημιουργία ενός άνετου καταυλισμού βάσης όπου θα μπορούν να μένουν ενώ θα αναλαμβάνουν τα μεγαλύτερα κατασκευαστικά έργα που έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο έτος.