Κρήτη: Με κατάληψη από τους γονείς ξεκίνησε η σχολική χρονιά

Επιμέλεια: Newsroom
Κρήτη: Με κατάληψη από τους γονείς ξεκίνησε η σχολική χρονιά
Mε δύο καταλήψεις από γονείς και συμβολικές διαμαρτυρίες σε Κολυμπάρι και Ανώγεια, ξεκίνησε η σχολική χρονιά στην Κρήτη καθώς πληθαίνουν οι αντιδράσεις για τις συγχωνεύσεις σχολείων.

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με κατάληψη στα δημοτικά σχολεία Κολυμβαρίου και Ανωγείων, όπου γονείς και μαθητές διαμαρτύρονται για τις συγχωνεύσεις τμημάτων.

Υπό κατάληψη τελεί από σήμερα (11/9) το δημοτικό σχολείο Ανωγείων, με βασική αιτία την υποβάθμισή του. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ανωγείων, αναφέρεται ότι δε θα πραγματοποιηθεί Αγιασμός, ωστόσο η κατάληψη αφορά μόνο στο δημοτικό και η λειτουργία του νηπιαγωγείου δε θα επηρεαστεί.

Η ανακοίνωση

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ανωγείων, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους τους συμμετέχοντες στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Λάμπρο Καρβούνη.

Ειδικότερα, ευχαριστεί για την παρουσία τους, τους δημοτικούς συμβούλους Μιχάλη Δραμουντάνη, Μανώλη Βρέντζο, Βασίλη Σαλούστρο και Αντώνιο Ρούλιο. Τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανωγείων Βαγγελιώ Μανουρά, Ιάσωνα Μανούσο και Γιάννη Νταγιαντά. Τους γονείς Γιάννα Πασπαράκη, Μανούσου Μαρία και Αλέξανδρο Φασουλά.

Τέλος, ιδιαίτερες ευχαριστίες αξίζουν στον δημοτικό σύμβουλο Μανώλη Δακανάλη που εκτέλεσε και χρέη οδηγού λεωφορείου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ανωγείων, μετά από Έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, αποφάσισε να προχωρήσει σε κατάληψη του Σχολείου από την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, λόγω του γνωστού θέματος υποβάθμισης του Σχολείου. Αγιασμός δεν θα πραγματοποιηθεί. Η κατάληψη αφορά μόνο το Δημοτικό Σχολείο, η λειτουργία των Νηπιαγωγείων δεν θα επηρεαστεί».