Χαλάει ξανά ο καιρός: Έρχεται η κακοκαιρία τύπου «Π» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Χαλάει ξανά ο καιρός: Έρχεται η κακοκαιρία τύπου «Π» (vid)
Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «ΑΤΕΝΑ» σήμερα (11/9) το πρωί, με το κύμα να μετατοπίζεται προς τα ανατολικά της χώρας.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη μεγάλος όγκος νερού έπεσε χθες στην δυτική Ελλάδα και στην Κέρκυρα μετρήθηκαν πάνω από 100 τόνοι νερού ανά στρέμμα. Στο ανατολικό Αιγαίο επίσης έπεσαν μεγάλοι όγκοι νερού μέσα στην νύχτα και συγκεκριμένα στην περιοχή της Χίου.

Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος του Open, η κακοκαιρία έχει μετατοπιστεί προς το βορειοανατολικό Αιγαίο με αποτέλεσμα να επηρεαστούν και περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Βροχές, καταιγίδες αλλά και έντονη κεραυνική δραστηριότητα θα σημειωθεί σε αυτές τις περιοχές.

Σήμερα στην Αττική, κατά τις μεσημεριανές με απογευματινές ώρες θα βγει μια αστάθεια, με αποτέλεσμα να σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες, όχι όπως χθες. Οι άνεμοι δεν θα προβληματίσουν και θα πνέουν στα 4-5 μποφόρ, με την θερμοκρασία να ανέρχεται στους 30 βαθμούς αργά το μεσημέρι.

Αύριο (12/9) αναμένεται να σημειωθεί αστάθεια, κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο και το Ιόνιο. Την Παρασκευή αναμένεται να έχουμε μια πυροδότηση της αστάθειας. Κάποια βαρομετρικά χαμηλά θα περάσουν από τα Βαλκάνια και έτσι θα σχηματιστεί ο καιρός τύπου «Π». Άρα γύρω από τη χώρα μας, δηλαδή στην δυτική Ελλάδα, στα βόρεια τμήματα και λιγότερο στο ανατολικό Αιγαίο, θα σημειωθεί αστάθεια μέχρι και την Κυριακή. Τα φαινόμενα στην δυτική Ελλάδα δεν αποκλείεται να είναι ισχυρά. Οι βοριάδες θα επικρατήσουν στη χώρα, με αποτέλεσμα να σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας, συνθέτοντας έτσι ένα πιο φθινοπωρινό σκηνικό.

@Photo credits: INTIME