GPO: Ο Τσίπρας καταλληλότερος για αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, μεγάλη έκπληξη με Κουτσούμπα

Επιμέλεια: Newsroom
GPO: Ο Τσίπρας καταλληλότερος για αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, μεγάλη έκπληξη με Κουτσούμπα
Δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του Star αποτυπώνει το πολιτικό σκηνικό μετά τις εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ και τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

Το πολιτικό σκηνικό όπως διαμορφώνεται μετά τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ αποτυπώνει η μεγάλη δημοσκόπηση της GPO που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Στην πρόθεση ψήφου το κυβερνών κόμμα εξασφαλίζει προβάδισμα 15,4 μονάδων έναντι του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί στην τρίτη θέση:
Νέα Δημοκρατία 27,2%, ΠΑΣΟΚ 11,8%, ΣΥΡΙΖΑ 9,3%, ΚΚΕ 8,3%, Ελληνική Λύση 8,1%, Φωνή Λογικής 4,1%, Πλεύση Ελευθερίας 3,5%, ΝΙΚΗ 2,7% και Νέα Αριστερά 2%. Σημειώνεται ότι η εταιρεία δεν παρουσίασε αναγωγή επί των εγκύρων ή εκτίμηση ψήφου.

Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Για την πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ, οι ψηφοφόροι του κόμματος συμφωνούν/μάλλον συμφωνούν σε ποσοστό 57,4% ενώ ένα 40% διαφωνεί/μάλλον διαφωνεί.

Ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει ποσοστό 42,8% στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ ως καταλληλότερος αρχηγός, ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης με 17,9%, ο Σωκράτης Φάμελλος με 13,7%, ο Παύλος Πολάκης με 7,4%, η Όλγα Γεροβασίλη με 4,7%, ο Νίκος Φαραντούρης με 2,3% και ο Απόστολος Γκλέτσος με 1,2%.

Προεδρική εκλογή στο ΠΑΣΟΚ και πρόθεση ψήφου

Στο ΠΑΣΟΚ, το 59% των ψηφοφόρων του, απαντά πως θέλει να εκλεγεί κάποιος άλλος πρόεδρος ενώ ένα 35,2% απαντά πως πρέπει να παραμείνει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών έχουμε έκπληξη καθώς προηγείται ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 42,7% ενώ ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 41,2%