Η Ρεάλ Μαδρίτης αναστέλλει όλες τις συναυλίες στο Σαντιάγο Μπερναμπέου μετά από παράπονα κατοίκων

Επιμέλεια: Newsroom
Η Ρεάλ Μαδρίτης αναστέλλει όλες τις συναυλίες στο Σαντιάγο Μπερναμπέου μετά από παράπονα κατοίκων
Η απόφαση της Ρεάλ Μαδρίτης ευθυγραμμίζεται επίσης με την έναρξη νέων κατασκευαστικών έργων με στόχο τη μείωση των εκπομπών θορύβου από το στάδιο.

Σε μια σημαντική κίνηση, η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωσε την αναστολή όλων των συναυλιών που έχουν προγραμματιστεί στο εμβληματικό της γήπεδο, το Σαντιάγο Μπερναμπέου, μέχρι τον Μάρτιο. Η απόφαση έρχεται ως απάντηση στις αυξανόμενες ανησυχίες των κατοίκων της περιοχής σχετικά με τα προβλήματα θορύβου και καθαριότητας που προκαλούν οι εκδηλώσεις.

Η αναστολή, η οποία επηρεάζει σχεδόν 250.000 κατόχους εισιτηρίων, θα οδηγήσει σε αναβολή των εκδηλώσεων μέχρι μετά την άνοιξη του ίδιου έτους. Η κίνηση του συλλόγου αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το Relevo και περιλαμβάνει καλλιτέχνες όπως οι Aitana, Lola Índigo και Dellafuente, μαζί με ένα πολυαναμενόμενο φεστιβάλ K-pop, οι οποίοι είχαν προγραμματίσει εμφανίσεις στο στάδιο.

Μία από τις καλλιτέχνιδες που επλήγησαν, η Dellafuente, εξέφρασε την απογοήτευσή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λέγοντας: «Είμαι λυπημένη».

Η απόφαση της Ρεάλ Μαδρίτης ευθυγραμμίζεται επίσης με την έναρξη νέων κατασκευαστικών έργων με στόχο τη μείωση των εκπομπών θορύβου από το στάδιο. Αυτό περιλαμβάνει την εγκατάσταση οθονών για τον περιορισμό των ηχητικών διαταραχών στις γύρω περιοχές, εξασφαλίζοντας τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς θορύβου του Δημοτικού Συμβουλίου της Μαδρίτης.

Ο σύλλογος είχε προηγουμένως συνάψει συμφωνία με το Δημοτικό Συμβούλιο τον Ιούλιο, η οποία όριζε ότι οι εκδηλώσεις πρέπει να ολοκληρώνονται έως τις 11:00 μ.μ. και ότι θα παρέχονται πρόσθετες υπηρεσίες καθαρισμού πριν και μετά τις συναυλίες. Παρά τα μέτρα αυτά, οι καταγγελίες συνεχίστηκαν, γεγονός που ώθησε τον σύλλογο να λάβει περαιτέρω μέτρα προκειμένου να αποφύγει πιθανά πρόστιμα και να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία του Μπερναμπέου.

Εκτός από την αναστολή των συναυλιών, ο José Ángel Sánchez, ο μοναδικός διαχειριστής του γηπέδου, πρόκειται να παρουσιαστεί ενώπιον του 54ου δικαστηρίου της Μαδρίτης στις 29 Οκτωβρίου. Ο Sánchez βρίσκεται αντιμέτωπος με μήνυση που έχει κατατεθεί από μια ένωση γειτονιάς, η οποία κατηγορεί τη Ρεάλ Μαδρίτης για διάπραξη περιβαλλοντικού εγκλήματος λόγω της υποτιθέμενης απουσίας κατάλληλων μέτρων ηχομόνωσης.

Μετά την ανακαίνισή του, το Σαντιάγο Μπερναμπέου έχει γίνει πρωταρχικός χώρος για μεγάλες μουσικές εκδηλώσεις στην ισπανική πρωτεύουσα. Φιλοξενώντας παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνες όπως η Taylor Swift, ο Manuel Carrasco, ο Duki, ο Luis Miguel και η Karol G, το στάδιο έχει προσελκύσει τεράστιο πλήθος κόσμου.