Ευγενία Σαμαρά: «Ξεκίνησα ψυχοθεραπεία από περιέργεια και στην πορεία βρήκα πολλά» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Ευγενία Σαμαρά: «Ξεκίνησα ψυχοθεραπεία από περιέργεια και στην πορεία βρήκα πολλά» (vid)
Η αγαπημένη ηθοποιός, Ευγενία Σαμαρά, βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή της ΕΡΤ «Καλημέρα είπαμε;» και αποκάλυψε τόσο τον λόγο που άρχισε ψυχοθεραπεία όσο και την ηλικία στην οποία ξεκίνησε να αγαπά την υποκριτική.

Καλεσμένη στην εκπομπή της Ζωής Κρονάκη και του Τάσου Ιορδανίδη, «Καλημέρα είπαμε;», βρέθηκε η Ευγενία Σαμαρά. Η επιτυχημένη ηθοποιός και παρουσιάστρια, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, μίλησε και για τον λόγο που άρχισε ψυχοθεραπεία, αλλά και για την απώλεια του πατέρα της.

Σχετικά με την ψυχοθεραπεία, η Ευγενία Σαμαρά ανέφερε: «Ξεκίνησα την ψυχοθεραπεία μόνο από περιέργεια, όχι με κάποιο γεγονός. Δεν συνέβη κάτι στη ζωή μου. Είχα μία περιέργεια και καταλάβαινα ότι η ζωή μου αποτελείται από κάποια συγκεκριμένα μοτίβα, τα οποία δεν μου πολυαρέσουν, αλλά βλέπω ότι επαναλαμβάνονται με έναν τρόπο.

Κι ενώ το λογικό μου λέει να ξεφύγω και να δοκιμάσω κάτι άλλο, κάπως φτιάχνω τις καταστάσεις ίδιες. Άρα, επαναλαμβάνω τα μοτίβα χωρίς συνείδηση. Οπότε αυτό, από περιέργεια ξεκίνησε και στην πορεία βρήκα πολλά!».

Στη συνέχεια εξομολογήθηκε πως: «Εντάξει, δεν μπορώ να πω ότι η απώλεια του πατέρα μου δεν ήταν ένα γεγονός το οποίο με έβαλε ξανά να “σκάψω” πιο βαθιά.

Οπότε, υπάρχουν γεγονότα και πιο μικρά, αλλά και αυτό που ήταν μεγάλο, που με αφύπνισαν και μου έλεγαν ότι «τώρα έχεις φτάσει σε ένα σημείο, αλλά βγάλε κι άλλη φλούδα από το κρεμμύδι». Και δεν νομίζω ότι τελειώνει ποτέ αυτό».

«Ήθελα να κάνω πολύ κωμωδία»

«Παίζω πρώτη φορά σε κωμωδία. Αισθάνομαι πολύ ωραία. Είναι κάτι που ήθελα πάρα πολύ να το κάνω. Είχα πει ότι δεν θα κάνω κάτι γιατί έρχομαι από τον Σασμό και δεν ήθελα να ακολουθήσει κάτι δραματικό. Μου ήρθε η κωμωδία γιατί αυτό ήθελα! Ήρθε με την πιο ωραία συνθήκη, με ένα ωραίο κείμενο. Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου που παίζουμε μαζί είναι καταπληκτικός, έχουμε ταιριάξει πάρα πολύ και στη χημεία. Και όλο το καστ έχει στηθεί πολύ ωραία. Είμαι πολύ αγχωμένη γιατί δεν ξέρω τι βγαίνει. Νομίζω ότι κάπως μου πάει η κωμωδία, δεν ξέρω αν θα βγει. Γυρίζουμε πράγματα, δεν έχουμε δει υλικό και δεν ξέρω τι γίνεται».

«Όταν είμαστε στην ίδια δουλειά δεν εμπιστεύομαι εύκολα, όχι επειδή δεν εμπιστεύομαι την κρίση τους. Αλλά επειδή κολυμπάμε στην ίδια θάλασσα, δεν έχουμε άλλο βλέμμα. Εμπιστεύομαι τη μητέρα μου γιατί είναι ένα πιο αγνό μάτι. Ειδικά στα τηλεοπτικά έχει μεγάλη σημασία. Παρόλα αυτά έχω φίλους και ανθρώπους που τους είπα να με πάρουν να μου πουν πώς είναι».