Αλεξάνδρα Πασχαλίδου: «Στη Σουηδία με αποκαλούσαν "μαυροκέφαλη" επειδή ήμουν Ελληνίδα» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Αλεξάνδρα Πασχαλίδου: «Στη Σουηδία με αποκαλούσαν "μαυροκέφαλη" επειδή ήμουν Ελληνίδα» (vid)
Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια, Αλεξάνδρα Πασχαλίδου, μίλησε ανοιχτά για τις προκλήσεις και τις χαρές της μητρότητας, μοιράζοντας προσωπικές εμπειρίες και σκέψεις.

Η αγαπημένη Αλεξάνδρα Πασχαλίδου παραχώρησε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στην εκπομπή «Μαμά-δες» για τη σχέση της με την κόρη της, Μελίνα, τον χωρισμό και τη συνεπιμέλεια, το bullying που βίωσε μεγαλώνοντας στη Σουηδία, τη σχέση με τους γονείς της αλλά και για την άρνηση που είχε απέναντι στον γάμο λόγω του πατέρα της.

«Δεν ήταν εύκολο να είσαι παιδί και να μεγαλώνεις στη Σουηδία. Μεγάλωσα σε ένα μικρό γκέτο με πάρα πολλούς Έλληνες και μετανάστες απ’ όλες τις χώρες του πλανήτη, οπότε αυτό με εφοδίασε με γνώσεις για όλο τον κόσμο αλλά και ένα τρομερό σεβασμό και αλληλεγγύη με τους άλλους. Ήμασταν όλοι φτωχοί, επομένως δεν ένιωθα εξαιρετικά φτωχή ή διαφορετική. Όταν άρχισα να φεύγω από αυτό το προάστιο και να πηγαίνω στο κέντρο, τότε κατάλαβα πόσο άδικη είναι η κοινωνία. Είναι στιγμές που πηγαίνω την κόρη μου εκεί που μεγάλωσα, γιατί θα ήθελα να ζήσει και αυτή, έστω για ένα μικρό χρονικό διάστημα, για να καταλάβει τι μάχες δίνουν πάρα πολλοί άνθρωποι για την επιβίωση τους. Ήμουν πάντα περήφανη για την ελληνική μου καταγωγή και μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ότι με αποκαλούσαν μαυροκέφαλη».

«Η κόρη μου προσπαθεί να αποστασιοποιηθεί από εμένα και αυτό είναι ένας μικρός θάνατος»

«Για εμένα, όλη η ύπαρξή μου – παρόλο που έχω μία καταπληκτική επαγγελματική ζωή, φανταστικούς φίλους – με το που γεννήθηκε η Μελίνα επικεντρώθηκα πάνω της, και έγινε το απόλυτο κέντρο μου. Κι όταν άρχισε να αποστασιοποιείται, με έπιασε μια κατάθλιψη».

«Υπάρχουν στιγμές που είναι το μωρό το γλυκό και θέλει να μοιραστεί τα πάντα μαζί μου, και άλλες που είναι έτοιμη να μετακομίσει. Αυτό είναι ένα ταξίδι αυτογνωσίας για εμένα και εγώ γίνομαι κουραστική, είμαι από πάνω της, ανησυχώ μονίμως, είμαι κατάσκοπος».