Μπέζος: «Δεν πρέπει να υπάρχει ατιμωρησία, η χώρα μας έχει ταυτίσει την ελευθερία με την ανυπακοή» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Μπέζος: «Δεν πρέπει να υπάρχει ατιμωρησία, η χώρα μας έχει ταυτίσει την ελευθερία με την ανυπακοή» (vid)
Όσα είπε για τα κοινωνικά προβλήματα που προκύπτουν από την ασυνέπεια και την ατιμωρησία.

Ο Γιάννης Μπέζος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΡΤ «Καλημέρα είπαμε;» και αναφέρθηκε στην καριέρα του, στην τηλεόραση, στις πολιτικές εξελίξεις αλλά και στα κοινωνικά προβλήματα που προκύπτουν από την ασυνέπεια και την ατιμωρησία.

Παράλληλα απάντησε για τις αντιδράσεις των Τούρκων για την σειρά του Mega «Famagusta» στην οποία πρωταγωνιστεί.

«Πριν είχατε ένα ρεπορτάζ για τα κλεμμένα αυτοκίνητα. Θα πολλαπλασιαστούν αυτά όσο υπάρχει ατιμωρησία. Δηλαδή πρέπει να πληρώνεις το τίμημα. Δηλαδή όταν ο καθένας κλέβει, τον πιάνουν τον χαϊδεύουν, παίρνει πενήντα δικηγόρους, του δίνουν αναστολή, πληρώνει -αν πληρώνει- κάτι. Βγαίνει, μετά ξανακλέβει. Βάλε τον δυο μήνες μέσα, θα σου πω εγώ αν ξανακλέψει. Χρειάζεται ένα τίμημα, θα σου πω εγώ αν θα ξανακλέψει. Η χώρα μας έχει ταυτίσει την ελευθερία με την ανυπακοή, είναι άλλο πράγμα το ένα άλλο το άλλο. Η ελευθερία είναι μεγάλο στοίχημα και θέλει ζόρι», είπε μεταξύ άλλων.

Τι είπε για την σειρά του Mega «Famagusta»

«Φυσιολογικό είναι όλο αυτό που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα. Φαντάζεστε δηλαδή να έβγαινε το Famagusta και να πανηγύριζαν οι Τούρκοι; Θα ήταν λίγο τρελό! Επομένως είναι φυσικό, δεν είναι μια έκπληξη. Αυτό το θέμα είναι πολύ ζοφερό. Είναι πολύ νωπά αυτά τα πράγματα», είπε αρχικά.

«Κατά τη γνώμη μου, το πρόβλημα το μεγάλο είναι ότι τα ξεχνάμε ενώ είναι ένα θέμα ευρύτατα εθνικό. Γιατί η Κύπρος είναι ένα κομμάτι του ελληνισμού, η γλώσσα, το θρήσκευμα, οι συνήθειες και τα έθιμα. Βεβαίως η τουρκική παρουσία ήταν και αυτή έντονη για πολλά χρόνια. Τα γεγονότα του ’74 ήταν πάρα πολύ σκληρά, ήταν από την ελληνική πλευρά με τη δικτατορία μια αισχρή προδοσία, ελεεινή και τρισάθλια και βεβαίως τα βρήκαμε μπροστά μας με την Τουρκία που έκανε και αυτή τη δουλειά της».

«Δεν μπορεί όμως να διαμαρτύρεται η Τουρκία και να λέει "δεν θα παίξετε αυτό εκεί" γιατί αυτά είναι αστεία πράγματα. Με τη λογική αυτή δηλαδή μπορεί να βγαίνει ο καθένας και να λέει πως "δεν θέλω να παίξετε το οτιδήποτε". Θέλω να πω ωστόσο ότι η αντίδραση δεν ήταν έκπληξη. Εγώ το περίμενα», τόνισε.