Eurovision 2025: «Κλείδωσε» η συμμετοχή της Ελλάδας, το νέο όνομα που έχει πέσει στο «τραπέζι»

Επιμέλεια: Newsroom
Eurovision 2025: «Κλείδωσε» η συμμετοχή της Ελλάδας, το νέο όνομα που έχει πέσει στο «τραπέζι»
Η Ελλάδα μπαίνει στη λίστα των χωρών που έχουν επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής τη συμμετοχή τους στη Eurovision 2025.

Η Ελλάδα θα συμμετάσχει στον 69ο διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision που φέτος θα διεξαχθεί στη St. Jakubshalle αρένα της Βασιλείας στην Ελβετία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Eurovisionfun.com, η ΕΡΤ απέστειλε την ειδική φόρμα συμμετοχής για τον επερχόμενο διαγωνισμό στην EBU.

H 15η Σεπτεμβρίου αποτελεί την πρώτη προθεσμία της EBU στους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς-μέλη της για την προκαταρκτική δήλωση συμμετοχής στην Eurovision 2025. Στη συνέχεια, και για τον επόμενο περίπου μήνα, μέχρι τις 11 Οκτωβρίου, όσοι έχουν δηλώσει συμμετοχή έχουν το δικαίωμα να αποχωρήσουν χωρίς πρόστιμο. Μετά από αυτή την ημερομηνία, η οποιαδήποτε αποχώρηση γίνεται με πέναλτι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ΕΡΤ εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο διεξαγωγής ενός ανοιχτού εθνικού τελικού για την επιλογή της ελληνικής συμμετοχής στη Eurovision. Αν και η τελική απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη, αυτό αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Η διοίκηση της ΕΡΤ, επιθυμώντας να αξιοποιήσει τηλεοπτικά και εμπορικά το project της Eurovision, που παραδοσιακά συγκεντρώνει υψηλά ποσοστά τηλεθέασης στην Ελλάδα, προσανατολίζεται στη διεξαγωγή ενός τηλεοπτικού εθνικού τελικού. Η μεγάλη επιτυχία της Μαρίνας Σάττι, με τα ρεκόρ τηλεθέασης κατά τη συμμετοχή της, έδωσε ώθηση σε αυτή την ιδέα.

Eurovision 2025: Νέο όνομα στη μάχη της εκπροσώπησης

Μέχρι στιγμής πάρα πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους να διεκδικήσουν το εισιτήριο που οδηγεί στη Βασιλεία και στον 69ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, και ήδη προετοιμάζονται για αυτό. Ένα από τα ονόματα που δεν ακούστηκαν το προηγούμενο διάστημα, αλλά ενδέχεται να το δούμε στον πιθανό εθνικό τελικό, που θα διοργανώσει η ΕΡΤ για την ανάδειξη της ελληνικής συμμετοχής, είναι ο ZAF.

Ποιος είναι ο ZAF

Ο Γιάννης Ζαφειρίου, γνωστός με το καλλιτεχνικό όνομα «ZAF», είναι 25 ετών και σύμφωνα με τον ίδιο η μουσική είναι η ζωή του, ήδη από την παιδική του ηλικία. Από μικρός αντιλαμβανόταν και δημιουργούσε μελωδίες από το πουθενά, ενώ στην εφηβεία έκανε τα πρώτα του βήματα στη μουσική. Ο νεαρός τραγουδιστής είχε μία μοναδική ευκαιρία και τραγούδησε μπροστά σε 60.000 sto OAKA, μετά από πρόσκληση των Coldplay.

O ZAF έκανε το ντεμπούτο του τον Μάιο του 2023 με το τραγούδι «Πες», το οποίο είναι σε μουσική και στίχους του ίδιου, ενώ την παραγωγή ανέλαβε η Solid Grace Music.

Πηγή: eurovisionfun.com