Το πιο ήσυχο αεροδρόμιο στον κόσμο δέχεται μόλις επτά επιβάτες την ημέρα!

Newsroom
Το πιο ήσυχο αεροδρόμιο στον κόσμο δέχεται μόλις επτά επιβάτες την ημέρα!
Στο Διεθνές Αεροδρόμιο Mattala Rajapaksa στη Σρι Λάνκα, μόνο επτά άτομα διέρχονται από τον τερματικό σταθμό κατά μέσο όρο κάθε μέρα.

Ένα μικρό αεροδρόμιο που ονομάστηκε «το πιο ήσυχο του κόσμου» βρίσκεται σε απόσταση μόλις τεσσάρων ωρών από την πρωτεύουσα Κολόμπο.

Συγκεκριμένα, το Hambantota, το Διεθνές Αεροδρόμιο Mattala Rajapaksa στη Σρι Λάνκα λέγεται ότι είναι μοναδικό στο είδος του. Με μόνο επτά άτομα να περνούν από τον τερματικό σταθμό του κατά μέσο όρο την ημέρα, το αεροδρόμιο έχει τραβήξει την προσοχή των χρηστών του διαδικτύου. Το συγκεκριμένο αεροδρόμιο περιβάλλεται από μια ζούγκλα και μικρά χωριά στα οποία υπάρχει ένα γραφείο ενοικίασης ταξί και μόνο ένα ξενοδοχείο.

Το αεροδρόμιο άνοιξε πριν από μια δεκαετία, το 2013, από τον τότε πρόεδρο Μαχίντα Ρατζαπάκσα. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο Rajapaksa δαπάνησε 159 εκατομμύρια λίρες για την κατασκευή του αεροδρομίου. Μεγάλο μέρος των εγκαταστάσεων χρηματοδοτήθηκε από την Κίνα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Belt and Road.

Το αεροδρόμιο προοριζόταν αρχικά να έχει άλλες υποδομές γύρω του - βοηθώντας την Σρι Λάνκα να προσελκύσει χιλιάδες δυτικούς και όχι μόνο τουρίστες. Ωστόσο, τα πράγματα δεν πήγαν καλά...

Το 2015 ήταν κομβική χρονιά καθώς το αεροδρόμιο αντιμετώπιζε απίστευτα οικονομικά προβλήματα και ο Rajapaksa εγκατέλειψε τη θέση του μετά την ήττα του στις προεδρικές εκλογές του Ιανουαρίου. Έτσι, το αεροδρόμιο αφέθηκε στην τύχη του.

Σήμερα, με τα χαμηλά έσοδα από τις πτήσεις, οι αχρησιμοποίητοι τερματικοί σταθμοί αερομεταφορών μισθώθηκαν για την αποθήκευση της συγκομιδής ρύζι από την περιοχή, καθώς και για την παροχή μακροχρόνιου χώρου στάθμευσης σε αχρησιμοποίητα αεροπλάνα.