Μπλόκο στα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ από τον Κασσελάκη: Ο λόγος που ανακάλεσε το πληρεξούσιο από τον Μαυροκεφαλίδη

Επιμέλεια: Newsroom
Μπλόκο στα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ από τον Κασσελάκη: Ο λόγος που ανακάλεσε το πληρεξούσιο από τον Μαυροκεφαλίδη
Μπλόκο στα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης αφαίρεσε από τον Μαυροκεφαλίδη τη διαχείρισή τους.

Σε ανάκληση του πληρεξούσιου που είχε δώσει τον γενικό διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Μαυροκεφαλίδη προχώρησε ο Στέφανος Κασσελάκης, δίνοντας νέα τροπή στα εσωκομματικά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το πληρεξούσιο είχε συνταχθεί τον περασμένο Απρίλιο, ενώ στην αναίρεσή του αναγράφεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης αίρει όλες τις γενικές και ειδικές εντολές του Χρήστου Μαυροκεφαλίδη.

Με αυτό τον τρόπο ο Στέφανος Κασσελάκης μπλοκάρει τα οικονομικά του κόμματος, καθώς ο Χρήστος Μαυροκεφαλίδης δεν θα μπορεί να υπογραφεί καμία οικονομική συναλλαγή, όπως λογαριασμούς και μισθούς εργαζομένων.

Το περιβάλλον του Στέφανου Κασσελάκη αναφέρει ότι: «Αφού έγινε ανάκληση του πληρεξούσιου από τον κ. Κασσελάκη στον κ. Μαυροκεφαλίδη με ποίου την υπογραφή λειτουργεί σήμερα το κόμμα;

Με βάση το καταστατικό άρθρο 44 μόνο ο/η πρόεδρος μπορεί να δώσει εξουσιοδότηση».

Μάλιστα, λίγο αργότερα υπήρξε ανακοίνωση από το νομικό σύμβουλο του κ. Κασσελάκη, Χαράλαμπο Πελέκη, η οποία αναφέρει:«Με δεδομένο ότι ο κ. Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει πλέον πληροφόρηση από τα όργανα του κόμματος για ενέργειες και αποφάσεις που αφορούν τα οικονομικά και διαχειριστικά θέματα του κόμματος, είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί να έχει πλέον και την οποιαδήποτε ευθύνη για αυτές τις αποφάσεις.

Ως εκ τούτου, ο κ. Στέφανος Κασσελάκης ανακάλεσε από την Παρασκευή 13.9.2024 το πληρεξούσιο προς τον κ. Χρήστο Μαυροκεφαλίδη».