Νοικοκυρά στη Ρουμανία χρησιμοποιούσε για σφήνα στην πόρτα έναν πολύτιμο λίθο με ανεκτίμητη αξία

Newsroom
Νοικοκυρά στη Ρουμανία χρησιμοποιούσε για σφήνα στην πόρτα έναν πολύτιμο λίθο με ανεκτίμητη αξία
Μια γυναίκα χρησιμοποιούσε πιθανότατα την πιο ακριβή σφήνα, την οποία βρήκε σε ένα ποτάμι και την πήρε στο σπίτι της, ενώ πέθανε χωρίς να γνωρίζει την αξία της.

Μια ηλικιωμένη γυναίκα δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι είχε στο σπίτι της ένα... χρυσωρυχείο, καθώς η λεγόμενη πέτρα που χρησιμοποιούσε ως σφήνα άξιζε στην πραγματικότητα σχεδόν 1.000.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, η γυναίκα από τη Ρουμανία βρήκε την μικρή και περίεργη πέτρα σε έναν ποταμό στα νοτιοανατολικά της χώρας και την έφερε στο σπίτι της για να την χρησιμοποιήσει όπως νόμιζε. Ωστόσο, δεν ήξερε ότι αυτή η ιδιαίτερη σφήνα μπορούσε να της αλλάξει τη ζωή.

Η ηλικιωμένη γυναίκα αγνοούσε για πάρα πολλά χρόνια ότι στην πόρτα της υπήρχε ένα από τα πιο εντυπωσιακά και άθικτα κομμάτια ενός πολύτιμου λίθου. Για να γίνουμε σαφείς, το κομμάτι κεχριμπαριού που χρησιμοποιούσε ως σφήνα εκτιμάται ότι αξίζει σήμερα περίπου 1.000.000 ευρώ.

Καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής της, η γυναίκα χρησιμοποιούσε το πολύτιμο κομμάτι κεχριμπαριού για σφήνα και μόνο μετά το θάνατό της ένας συγγενής που κληρονόμησε το σπίτι της το εξέτασε, καθώς πίστευε ότι υπήρχε κάτι πολύτιμο σε αυτό.

Στη συνέχεια πούλησε το κεχριμπάρι στο ρουμανικό κράτος, το οποίο το εκτίμησε από ειδικούς στο Μουσείο Ιστορίας στην Κρακοβία της Πολωνίας και διαπίστωσε ότι είχε ηλικία μεταξύ 38 και 70 εκατομμυρίων ετών!