Ράνια Τζίμα: «Οι άντρες πολιτικοί στην Ελλάδα είναι... περιστατικά» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Ράνια Τζίμα: «Οι άντρες πολιτικοί στην Ελλάδα είναι... περιστατικά» (vid)
Ως «περιστατικά» χαρακτήρισε τους Έλληνες πολιτικούς η Ράνια Τζίμα σε τηλεοπτική της συνέντευξη.

Η Ράνια Τζίμα βρέθηκε καλεσμένη στο πλατό της εκπομπής «Buongiorno» με την Φαίη Σκορδά, το πρωί της Τρίτης (17/9).

Ανάμεσα σε πολλά άλλα, μάλιστα, η παρουσιάστρια των ειδήσεων του MEGA αναφέρθηκε έπειτα από ερώτηση για το αν καταλαβαίνει την ομορφιά της μέσα από τον καθρέφτη.

«Στο σπίτι μου δεν υπάρχει καθρέφτης. Υπάρχει μόνο ένας μικρός καθρέφτης στο μπάνιο», είπε ενώ σε άλλη ερώτηση για το αν η εξωτερική της εμφάνιση, της δημιούργησε εμπόδια, απάντησε: «Η εξωτερική εμφάνιση δημιούργησε εμπόδιο σε μένα, εσωτερικά. Δηλαδή μου πήρε πολλά χρόνια να πάω στο ρεπορτάζ με φούστα. Και δεν εννοώ μια φούστα κοντή, αλλά μια φούστα γραφείου. Μου πήρε πάρα πολλά χρόνια, νομίζω δηλαδή μια δεκαπενταετία. Γιατί και τα ρεπορτάζ που έκανα εγώ ήταν κυρίως ανδροκρατούμενα. Και τα οικονομικά υπουργεία που έκανα και μετά το πολιτικό ρεπορτάζ».

Και συνέχισε: «Υπήρχε στιγμή στο ρεπορτάζ που ήμουν εγώ και δέκα άνδρες. Δεν υπήρχε άλλη γυναίκα. Δεν συνέβη όμως τίποτα, ήταν δικό μου θέμα καθαρά. Δεν ήταν ούτε κάτι που μου είπαν οι συνάδελφοι ούτε κάτι που μου επιβλήθηκε με κανένα τρόπο. Ήταν μια εσωτερική δική μου διεργασία. Ίσως αισθανόμουν ότι, αν η θηλυκότητα μου φαινόταν στα ρούχα μου, αυτό θα με έκανε λιγότερο υπολογίσιμη ή τρωτή ή δεν ξέρω τι άλλο είχα στο κεφάλι μου. Ό,τι ήταν πάντως ήταν στρεβλό απολύτως. Μετά, όταν έβαλα την φούστα, δεν άλλαξε τίποτα».

Για το αν ένιωσε να αντιμετωπίζουν ως τρωτή ή ως μη υπολογίσιμη είτε συνάδελφοι, είτε πολιτικοί, είπε: «Οι πολιτικοί αισθάνθηκα στην αρχή ότι μπορεί να με αντιμετωπίζουν έτσι, οι συνάδελφοι όχι τόσο».

Για το αν θυμάται κάποιο τέτοιο περιστατικό, ανέφερε: «Εντάξει, οι άνδρες πολιτικοί στην Ελλάδα είναι... περιστατικά! Ε ναι είναι περιστατικά! Ένας και ένας πραγματικά. Κι από όλους τους χώρους. Δηλαδή και οι λεγόμενοι προοδευτικοί... Μου έχει τύχει πρόσωπο πολιτικό από τον προοδευτικό χώρο, άκρως αυταρχικός στον αέρα, δηλαδή ήθελε μάζεμα επί τόπου».