Οι χρήστες του διαδικτύου θορυβήθηκαν μόλις συνειδητοποίησαν τους κινδύνους που υπάρχουν με τη χρήση των ακουστικών (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Οι χρήστες του διαδικτύου θορυβήθηκαν μόλις συνειδητοποίησαν τους κινδύνους που υπάρχουν με τη χρήση των ακουστικών (vid)
Σοκαρισμένοι έχουν μείνει οι χρήστες του διαδικτύου μετά από βίντεο που κυκλοφόρησε σε διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύσωσης.

Ένα νέο viral βίντεο προσομοίωσης έχει αφήσει τους ανθρώπους ανήσυχους για τους κρυμμένους κινδύνους που κρύβει η τακτική χρήση των ακουστικών. Αυτές οι δημοφιλείς συσκευές, απαραίτητες για πολλούς από εμάς κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων, των προπονήσεων ή απλώς για να αποκλείουμε το θόρυβο, μπορεί να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό αν δεν συντηρούνται σωστά.

Η αποκάλυψη προέρχεται από ένα βίντεο στο YouTube που δημοσίευσε ο Zack D. Films με τίτλο «Why Your Earbuds Are GROSS», το οποίο έχει συγκεντρώσει πάνω από 15 εκατομμύρια προβολές. Σε μόλις 31 δευτερόλεπτα, το βίντεο αναλύει μια ανησυχητική πραγματικότητα: όταν εισάγετε τα ακουστικά στα αυτιά σας, μπορεί επίσης να εισάγετε επιβλαβή βακτήρια απευθείας στο κανάλι του αυτιού σας.

Η προσομοίωση ξεκινά με μια απλή εξήγηση: «Όταν βάζετε ένα ακουστικό στο αυτί σας, μπορεί να εισάγετε επιβλαβή βακτήρια απευθείας στο κανάλι (του αυτιού) σας». Στη συνέχεια, δείχνει μια ανησυχητική μικροσκοπική άποψη των ακουστικών, απεικονίζοντας πώς συσσωρεύουν βακτήρια. Κάθε φορά που χρησιμοποιούνται τα ακουστικά, συγκεντρώνουν κύτταρα του δέρματος, ιδρώτα και κερί του αυτιού. Σε συνδυασμό με το υγρό, ζεστό και σκοτεινό περιβάλλον του ακουστικού πόρου, αυτό δημιουργεί το τέλειο έδαφος για την ανάπτυξη βακτηρίων.

Το βίντεο συνεχίζει να προειδοποιεί τους θεατές: «Εάν δεν καθαρίζετε τακτικά τα ακουστικά σας, συσσωρεύουν αυτά τα βακτήρια, τα οποία μπορεί τελικά να οδηγήσουν σε λοιμώξεις». Η αποκάλυψη αυτή προκάλεσε ευρεία ανησυχία στους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι σοκαρίστηκαν από το πόσο γρήγορα μπορούν να συσσωρευτούν βακτήρια σε ένα κοινό καθημερινό αντικείμενο.

Το βίντεο υπογραμμίζει επίσης τους κινδύνους της κοινής χρήσης των ακουστικών, η οποία θα μπορούσε να αυξήσει περαιτέρω την εξάπλωση των βακτηρίων. Για τα εκατομμύρια των ανθρώπων που τα χρησιμοποιούν καθημερινά, αυτό μπορεί να είναι ένα μικρό αλλά σημαντικό βήμα για να διασφαλιστεί ότι αυτές οι απαραίτητες συσκευές δεν αποτελούν κρυφή απειλή για την ευημερία τους.