Μοντέλο παραμορφώθηκε μετά από λάθος των γιατρών: Της χορήγησαν τρεις φορές αντιβιοτικό στο οποίο ήταν αλλεργική (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Μοντέλο παραμορφώθηκε μετά από λάθος των γιατρών: Της χορήγησαν τρεις φορές αντιβιοτικό στο οποίο ήταν αλλεργική (vid)
Μια κοπέλα από την Ταϊλάνδη παραμορφώθηκε εξαιτίας αντιβιοτικών στα οποία ήταν αλλεργική.

Η Sasinan Chuenlosang, ένα 31χρονο μοντέλο από την Ταϊλάνδη έζησε μια τρομακτική δοκιμασία αφού της χορηγήθηκε ένα αντιβιοτικό στο οποίο ήταν αλλεργική - τρεις φορές. Η αντίδρασή της την άφησε με σοβαρά εξανθήματα, φουσκάλες και σημαντικό πόνο σε όλο το πρόσωπο και το σώμα της, με αποτέλεσμα να παραμείνει για παρατεταμένο χρονικό διάστημα στην εντατική.

Η Chuenlosang αναζήτησε για πρώτη φορά ιατρική βοήθεια στις 18 Ιουνίου, όταν επισκέφθηκε ένα νοσοκομείο στην Μπανγκόκ, παραπονούμενη για έντονο πονόλαιμο. Οι γιατροί διέγνωσαν αμυγδαλίτιδα και της χορήγησαν Ceftriaxone, ένα αντιβιοτικό που χρησιμοποιείται συνήθως για τη θεραπεία βακτηριακών λοιμώξεων. Ωστόσο, αντί να βελτιωθεί, η κατάστασή της επιδεινώθηκε.

Τρεις ημέρες αργότερα, η Chuenlosang επέστρεψε στο νοσοκομείο αφού παρουσίασε ανησυχητικά συμπτώματα, όπως εξανθήματα, θολή όραση, πρησμένο στόμα και δυσκολία στο περπάτημα. Παρά αυτά τα σημάδια πιθανής αλλεργικής αντίδρασης, οι γιατροί της έδωσαν άλλη μια δόση Ceftriaxone και διέγνωσαν ότι πάσχει από ανεμοβλογιά.

Αμέσως μετά, η κατάστασή της επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο. Το εξάνθημά της επιδεινώθηκε και έχασε την όρασή της από το αριστερό της μάτι. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στη ΜΕΘ, όπου της χορηγήθηκε και τρίτη ένεση του ίδιου αντιβιοτικού. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, ζαλιζόταν και το δεξί της μάτι έγινε θολό και μουδιασμένο.

«Ο πόνος ήταν τόσο δυνατός που πραγματικά ένιωθα ότι θα πέθαινα. Ήταν έντονος. Ολόκληρο το σώμα μου έκαιγε και πονούσε. Δεν υπάρχουν αρκετά δυνατές λέξεις για να περιγράψω πώς ένιωσα», δήλωσε η Chuenlosang στο Viral Press.

Μετά από επτά αγωνιώδεις ημέρες στη ΜΕΘ, η Chuenlosang μεταφέρθηκε σε άλλο νοσοκομείο, όπου τελικά διαγνώστηκε με Σύνδρομο Stevens-Johnson, μια σπάνια και απειλητική για τη ζωή κατάσταση που προκαλείται από σοβαρή αλλεργική αντίδραση σε φάρμακα ή λοιμώξεις.