Η πρώην πρωταγωνίστρια ταινιών ενηλίκων Emily Willis «μπορεί να μην περπατήσει ξανά»: Η σπάνια πάθηση μετά από καρδιακή ανακοπή

Επιμέλεια: Newsroom
Η πρώην πρωταγωνίστρια ταινιών ενηλίκων Emily Willis «μπορεί να μην περπατήσει ξανά»: Η σπάνια πάθηση μετά από καρδιακή ανακοπή
Παρά το γεγονός ότι παρουσιάζει κάποια σημάδια βελτίωσης, η Willis παραμένει ανίκανη να μιλήσει και είναι ικανή να εντοπίζει αντικείμενα μόνο με τα μάτια της.

Η Emily Willis, πρώην πρωταγωνίστρια ταινιών ενηλίκων, μπορεί να μην αποκτήσει ποτέ ξανά πλήρη κινητικότητα μετά την καρδιακή ανακοπή που υπέστη πριν από επτά μήνες, σύμφωνα με έναν ιατρικό εμπειρογνώμονα. Η υγεία της 25χρονης παραμένει σε εύθραυστη κατάσταση.

Η καρδιακή ανακοπή της Willis συνέβη νωρίτερα φέτος, μετά από οκταήμερη παραμονή της σε κέντρο αποτοξίνωσης, σύμφωνα με τον πατριό της. Μετά το περιστατικό, η κατάστασή της καλύπτεται από μυστήριο, με λίγες ενημερώσεις για την ανάρρωσή της. Ωστόσο, τον Μάιο, η οικογένειά της ανακοίνωσε ότι είχε βγει από «κώμα» και ξεκινούσε ένα δύσκολο ταξίδι ανάρρωσης.

Σε μια δήλωση που μοιράστηκε σε έναν έρανο για την ιατρική της περίθαλψη, η οικογένειά της εξέφρασε τη δυσκολία της κατάστασης: «Πρόσφατα, ο κόσμος της Emily, και ο δικός μας, ανατράπηκε όταν εισήχθη στο νοσοκομείο, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας απίστευτα σκληρής και απρόβλεπτης μάχης».

Παρά το γεγονός ότι παρουσιάζει κάποια σημάδια βελτίωσης, η Willis παραμένει ανίκανη να μιλήσει και είναι ικανή να εντοπίζει αντικείμενα μόνο με τα μάτια της. Η οικογένειά της έχει παράσχει ελάχιστες ενημερώσεις, αφήνοντας πολλά ερωτήματα σχετικά με τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της κατάστασής της.

Ο Δρ. Gareth Nye, επικεφαλής του προγράμματος Ιατρικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο του Τσέστερ στο Ηνωμένο Βασίλειο, προσέφερε πληροφορίες για την κατάστασή της. Μιλώντας στην The Daily Star, ο Δρ. Nye εξήγησε ότι η βλάβη στον εγκέφαλο της Willis είναι πιθανότατα αποτέλεσμα της στέρησης οξυγόνου κατά τη διάρκεια της καρδιακής ανακοπής της.

Το σύνδρομο Locked-in είναι μια σπάνια νευρολογική πάθηση κατά την οποία ένα άτομο έχει πλήρη συνείδηση αλλά δεν μπορεί να κινηθεί ή να επικοινωνήσει λεκτικά λόγω παράλυσης σχεδόν όλων των εκούσιων μυών.