Έξαλλος ο Ζελένσκι με την κράτηση του Ολεξάντρ Ούσικ στο αεροδρόμιο της Κρακοβίας: «Απαράδεκτη ενέργεια»

Επιμέλεια: Newsroom
Έξαλλος ο Ζελένσκι με την κράτηση του Ολεξάντρ Ούσικ στο αεροδρόμιο της Κρακοβίας: «Απαράδεκτη ενέργεια»
Την τελευταία στιγμή απετράπη ένα μείζον διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κιέβου και Βαρσοβίας μετά τη σύλληψη του Ουκρανού πυγμάχου και παγκόσμιου πρωταθλητή στην κατηγορία βαρέων βαρών Ολεξάντρ Ούσικ.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής βαρέων βαρών, Ολεξάντρ Ούσικ, αφέθηκε ελεύθερος μετά την κράτησή του από αστυνομικούς στο αεροδρόμιο της Κρακοβίας, δήλωσε την Τετάρτη (188.09) ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

«Ήμουν εξοργισμένος από αυτή τη στάση απέναντι στον πολίτη και πρωταθλητή μας», δήλωσε ο Ζελένσκι στο Telegram. «Ο πρωταθλητής μας αφέθηκε ελεύθερος και κανείς δεν τον κρατά πλέον».

Δεν έχει γίνει γνωστό γιατί κρατήθηκε ο 37χρονος πυγμάχος. Ο πρωταθλητής της WBC, της WBO και της WBA, ο οποίος κέρδισε επίσης χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο, θεωρείται εθνικός ήρωας της Ουκρανίας, αφού παρείχε σημαντική βοήθεια στις πολεμικές ενέργειες του Κιέβου.

1

«Φίλοι, όλα είναι καλά», ανέφερε ο Usyk σε ανάρτησή του στο Instagram. «Υπήρξε μια παρεξήγηση που επιλύθηκε γρήγορα. Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον» σημείωσε.

Και πρόσθεσε: «Σεβασμός στους Πολωνούς αστυνομικούς που εκτελούν τα καθήκοντά τους ανεξαρτήτως ύψους, βάρους, έκτασης χεριών και τίτλων».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Andrii Sybiha, δήλωσε στο X ότι το υπουργείο θα επικοινωνήσει με το υπουργείο Εξωτερικών της Πολωνίας, καθώς θεωρεί την κράτηση «μια απαράδεκτη ενέργεια για τον πρωταθλητή μας».

Το ESPN ανέφερε ότι ο Usyk συνελήφθη όταν προσπάθησε να επιβιβαστεί σε πτήση για τη Βαλένθια, όπου είχε προγραμματίσει να ξεκινήσει προπόνηση για τη ρεβάνς του με τον Tyson Fury στις 21 Δεκεμβρίου στη Σαουδική Αραβία.