Σφοδρή καταιγίδα στο κέντρο της Αθήνας: Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Σφοδρή καταιγίδα στο κέντρο της Αθήνας: Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία (vid)
Ξαφνική μπόρα ξέσπασε στο κέντρο της Αθήνας το απόγευμα της Τετάρτης.

Μια ξαφνική, σφοδρή καταιγίδα ξέσπασε λίγο μετά τις 16.30 στο κέντρο της Αθήνας, αιφνιδιάζοντας πολίτες και οδηγούς.

Η έντονη βροχή σημειώθηκε στο κέντρο της πρωτεύουσας, αλλά και σε περιοχές όπως το Περιστέρι, το Ίλιον, η Καισαριανή, Ζωγράφου, Κυψέλη, Γαλάτσι, Νέα Ιωνία, Χαλάνδρι, Μαρούσι.

Η ξαφνική μπόρα προκάλεσε σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα στην πρωτεύουσα, με κεντρικούς δρόμους και λεωφόρους να έχουν φρακάρι από το μποτιλιάρισμα.

Λίγο νωρίτερα, η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης προειδοποιώντας για ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα έντονα φαινόμενα θα «χτυπήσουν» κατά τόπους στη Θεσσαλία, την Πιερία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια και τη Φθιώτιδα και θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, τοπικές χαλαζοπτώσεις και από ισχυρούς ανέμους.

Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Μία ημέρα με άστατο καιρό θα είναι η σημερινή και σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη ο οποίος προειδοποιεί για κακοκαιρία προς τα δυτικά κεντρικά και βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα.

Όπως εξήγησε θα συνεχιστούν και σήμερα οι βροχοπτώσεις στην περιοχή της Κέρκυρας ιδιαίτερα στα βορειότερα τμήματα προς τη δυτική Θεσσαλία και προς την Άρτα.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, αυτό οφείλεται στο βαρομετρικό χαμηλό προς την κεντρική μεσόγειο που κινείται προς τα δυτικά τμήματα στροβιλιζόμενο με αποτέλεσμα να μας στέλνει και τις πιο ασταθείς αέριες μάζες, τις βροχές και τις τοπικά ισχυρές καταιγίδες.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης εξήγησε επίσης πώς θα κατανεμηθούν τα έντονα φαινόμενα σήμερα. Οι βροχές θα κινηθούν προς τη δυτική κεντρική και βόρεια Ελλάδα από το ύψος της βόρειας Πελοποννήσου αλλά και στην Πελοπόννησο.

Καλύτερος θα είναι ο καιρός προς το κεντρικό, ανατολικό και νότιο Αιγαίο που θα έχουμε και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα έχουν τοπικά ισχυρές εντάσεις, ενώ από το μεσημέρι θα δούμε αρκετή ζέστη με 26 έως 29 βαθμούς Κελσίου σε αρκετά γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας. Τις πιο υψηλές θερμοκρασίες θα τις συναντήσουμε προς τα ανατολικά και νότια.