Όλοι τον ξέρουν αλλά λίγοι γνωρίζουν τι σημαίνει στην πραγματικότητα το «Eminem»

Επιμέλεια: Newsroom
Όλοι τον ξέρουν αλλά λίγοι γνωρίζουν τι σημαίνει στην πραγματικότητα το «Eminem»
Ορισμένοι θαυμαστές είναι πεπεισμένοι ότι το όνομα του ράπερ είναι ένα περίεργο ακρωνύμιο...

Ο Μάρσαλ Μπρους Μάδερς, γνωστός με το καλλιτεχνικό όνομα Eminem, είναι Αμερικανός ράπερ. Έχει βραβευτεί με πολλαπλά Γκράμι για την πολυδιάστατη δράση του στην αμερικανική σόουμπιζ ως ράπερ, παραγωγός μουσικής και περιστασιακός ηθοποιός. Βραβεύτηκε επίσης με το βραβείο Όσκαρ για το τραγούδι "Lose Yourself" της ταινίας "8 Mile" του 2002 με πρωταγωνιστή τον ίδιο, καθιστώντας τον, τον πρώτο ράπερ στην ιστορία που επιτυγχάνει κάτι τέτοιο.

Ο Eminem έχει διακριθεί για τις τεχνικές και στιχουργικές του ικανότητες στην ραπ και σήμερα θεωρείται ένας από τους πλέον θρυλικούς καλλιτέχνες στον χώρο τις χιπ-χοπ, με πολλούς καλλιτέχνες να τον αναφέρουν ως μία από τις επιρροές τους.

Παρόλα αυτά, χιλιάδες οπαδοί του σε όλο τον κόσμο δεν γνωρίζουν τι σημαίνει το καλλιτεχνικό του όνομα.

Συγκεκριμένα, ο 51χρονος ράπερ απέκτησε μεγάλη δημοτικότητα το 1999 με την κυκλοφορία του άλμπουμ του The Slim Shady LP. Από τότε, όλοι γνωρίζουν τον Marshall Mathers με το όνομα Eminem. Ωστόσο, αρκετοί έχουν αναρωτηθεί όλα αυτά τα χρόνια γιατί ο θρύλος της χιπ χοπ επέλεξε αυτό το ψευδώνυμο.

«Ξέρει κανείς γιατί αυτοαποκαλείται έτσι; Τον ακούω εδώ και πολύ καιρό, αλλά ποτέ δεν κατάλαβα γιατί επέλεξε το Eminem» έγραψε ένας χρήστης στο Reddit και τα σχόλια έπεσαν «βροχή».

Ένας γνώστης του θέματος εξήγησε ότι το ραπ όνομα «Eminem» χρονολογείται από την παιδική του ηλικία, όταν αυτός και ο φίλος του στο λύκειο, Mike Ruby, υιοθέτησαν τα ονόματα Manix και M&M. Το όνομα M&M, συντομογραφία του Marshall Mathers, εξελίχθηκε αργότερα σε Eminem...

Εν τω μεταξύ, μια δεύτερη θεωρία υποστηρίζει ότι το καλλιτεχνικό του όνομα είναι ένα κρυφό μήνυμα για τη μητέρα του, με κάθε γράμμα να σημαίνει «Every Mother Is Nice Except Mine».