Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για τον αποκλεισμό υποβολής ερωτήσεων από συγκεκριμένα Μέσα στον Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Επιμέλεια: Newsroom
Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για τον αποκλεισμό υποβολής ερωτήσεων από συγκεκριμένα Μέσα στον Μητσοτάκη στη ΔΕΘ
«Το γεγονός συνιστά παραβίαση των κανόνων της ενημέρωσης των πολιτών και της ελεύθερης άσκησης του δημοσιογραφικού λειτουργήματος», αναφέρει η ΕΣΗΕΑ.

Η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εκφράζει την ανησυχία της για τον αποκλεισμό υποβολής ερωτήσεων συγκεκριμένων Μέσων προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ, εκφράζει την ανησυχία του για τον αποκλεισμό υποβολής ερωτήσεων προς τον πρωθυπουργό, στη συνέντευξη Τύπου στην ΔΕΘ 08.09.24 στη Θεσσαλονίκη των Μέσων «Ριζοσπάστης», «Αυγή», «Documento», «Δημοκρατία», «Στο Κόκκινο» και «ΕΡΤ3».

Το γεγονός συνιστά παραβίαση των κανόνων της ενημέρωσης των πολιτών και της ελεύθερης άσκησης του δημοσιογραφικού λειτουργήματος και αντίκειται στις Αρχές λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος, πυλώνας του οποίου είναι η ελεύθερη άσκηση της δημοσιογραφίας.

Όπως τόνισε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), η στέρηση αυτού του δικαιώματος, οι αποκλεισμοί και οι διακρίσεις στην επιλογή των Μέσων, κάθε άλλο παρά συμβάλλουν στην αντικειμενική ενημέρωση, δεν συνάδουν με την ελευθεροτυπία και είναι καταδικαστέοι.

Το ΕΟΔ, τονίζει την υποχρέωση κάθε μέλους της ΕΣΗΕΑ «Να υπερασπίζεται σθεναρά το δημοκρατικό πολίτευμα, που διασφαλίζει την ελευθεροτυπία και την απρόσκοπτη άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος».