Κυκλοφόρησε εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης που ισχυρίζεται ότι μπορεί να προβλέψει πότε θα πεθάνετε: Ποιος είναι ο σκοπός του Death Clock

Newsroom
Κυκλοφόρησε εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης που ισχυρίζεται ότι μπορεί να προβλέψει πότε θα πεθάνετε: Ποιος είναι ο σκοπός του Death Clock
Ένα πρωτοποριακό νέο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης ισχυρίζεται ότι μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια την ακριβή ημερομηνία θανάτου ενός ατόμου

Μια νέα εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης ισχυρίζεται ότι είναι σε θέση να προβλέψει πότε θα πεθάνετε και δημιουργήθηκε για να παρακινήσει όσους χρήστες την κατεβάσουν να υιοθετήσουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Αν κάποιος είναι πρόθυμος να πληρώσει 35 ευρώ για να μάθει πότε θα πεθάνει, τότε μπορεί να κατεβάσει το «Death Clock». Η νέα εφαρμογή θα κάνει μερικές ερωτήσεις σχετικά με την υγεία και τις καθημερινές συνήθειες του χρήστη. Αφού αναλύσει όλα τα δεδομένα, θα είναι σε θέση να προβλέψει όχι μόνο το έτος αλλά και την ακριβή ημερομηνία θανάτου του ατόμου.

1

Στην εφαρμογή μπορούν επίσης να εισαχθούν εξετάσεις αίματος, γενετικά προφίλ και άλλα προσωπικά έγγραφα υγείας. Το εργαλείο ghoul θα εξετάσει όλα τα στοιχεία και στο τέλος θα δημιουργήσει ένα προσαρμοσμένο «σχέδιο μακροζωίας» με προτεινόμενες αλλαγές στον τρόπο ζωής .

Σκοπός της εφαρμογής είναι να «ταρακουνήσει» τους ανθρώπους πριν να είναι πολύ αργά και να τους παρακινήσει να ενδιαφερθούν πιο σοβαρά με την υγεία τους.

1

«Σήμερα, οι προληπτικές εξετάσεις και γενικότερα η υγειονομική περίθαλψη πραγματοποιούνται μόνο όταν προκύπτουν προβλήματα και συχνά είναι πολύ αργά», δήλωσε ο ιδρυτής Brent Franson.

«Το Death Clock αντιπροσωπεύει τη μετάβαση στην Ιατρική 3.0, όπου τα άτομα είναι εφοδιασμένα με ολοκληρωμένες γνώσεις σχετικά με την υγεία τους και ενθαρρύνονται να διαχειρίζονται προληπτικά την ευεξία τους για να απολαμβάνουν μεγαλύτερη και υγιέστερη ζωή»