Νασράλα - Χεζμπολάχ: «Η επίθεση του Ισραήλ ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου κατά του Λιβάνου»

Επιμέλεια: Newsroom
Νασράλα - Χεζμπολάχ: «Η επίθεση του Ισραήλ ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου κατά του Λιβάνου»
Το Ισραήλ παραβίασε όλες τις κόκκινες γραμμές διαμηνύει ο ηγέτης της οργάνωσης Χασάν Νασράλα.

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, παραχωρεί αυτή την ώρα ομιλία με αφορμή τις εκρήξεις σε βομβητές και walkie talkie, την ώρα που η αεροπορία του Ισραήλ πραγματοποιεί νέες επιδρομές σε στόχους της οργάνωσης στον Λίβανο.

Ο Νασράλα,σύμφωνα με το BBC, αποκαλεί τις επιθέσεις μέσω των συσκευών «κήρυξη πολέμου», ενώ κατηγορεί ευθέως το Ισραήλ που, όπως λέει, δεν έδωσε καμία σημασία στις αθώες ζωές και στις ζωές των παιδιών. Περίπου 4.000 συσκευές έγιναν στόχος, πρόσθεσε.

Ορισμένοι από τους νεκρούς δεν έχουν ακόμη συμπεριληφθεί στα επίσημα στοιχεία, είπε επίσης ο ηγέτης της Χεζμπολάχ. Την ίδια ώρα, ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη σπάνε το φράγμα του ήχου πάνω από τη Βηρυτό, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν μεγάλη ηχητική όχληση.

«Πρόκειται για καθαρή τρομοκρατία. Θα τα ονομάσουμε σφαγή της Τρίτης και σφαγή της Τετάρτης. Πρόκειται για εγκλήματα πολέμου ή τουλάχιστον για κήρυξη πολέμου», είπε επίσης.

«Ο Θεός είναι φιλεύσπλαχνος και απέτρεψε περισσότερους θανάτους και τραυματισμούς. Ορισμένοι βομβητές ήταν εκτός λειτουργίας ή απενεργοποιημένοι. Ορισμένοι δεν είχαν διατεθεί και παρέμεναν ακόμη στην αποθήκη», συμπλήρωσε.

Ο Νασράλα λέει ότι τις δύο τελευταίες ημέρες, το Ισραήλ προσπάθησε να σκοτώσει 5.000 άτομα μέσα σε δύο λεπτά και ότι οι εκρήξεις ήταν πρωτοφανείς στην ιστορία τόσο του Λιβάνου όσο και του κόσμου.

«Στο όνομα όλων εκείνων που έχασαν μάρτυρες, που τραυματίστηκαν, στο όνομα όλων εκείνων που πολέμησαν στο όνομα της Γάζας, λέμε στον Νετανιάχου και στον Γκαλάντ, στον εχθρό, ότι το μέτωπο του Λιβάνου δεν θα σταματήσει πριν σταματήσει η επίθεση στη Γάζα», είπε επίσης ο ηγέτης της Χεζμπολάχ και συνέχισε:

Η αντίσταση στο Λίβανο δεν θα σταματήσει να στηρίζει το λαό της Γάζας και της Δυτικής Όχθης».