Ασύρματοι σαν αυτούς που εξερράγησαν στον Λίβανο είχα περάσει και από την Ελληνική αγορά

Newsroom
Ασύρματοι σαν αυτούς που εξερράγησαν στον Λίβανο είχα περάσει και από την Ελληνική αγορά
Παρτίδα με ασύρματους, σαν αυτούς που εξερράγησαν στον Λίβανο, πέρασαν από την Ελλάδα.

Ανησυχία προκαλεί η αποκάλυψη ότι ασύρματοι «μαϊμού» της σειράς αυτών που εξερράγησαν, κατά το σαμποτάζ του Ισραήλ, στον Λίβανο, είχαν περάσει και από την Ελληνική αγορά.

Όπως αναφέρεται στο Live News, σε ένα ακόμα χτύπημα στις ενδοεπικοινωνίες στον Λίβανο, εξερράγησαν πολλαπλοί ασύρματοι walkie talkie, προκαλώντας πάλι σωρεία τραυματιών, μετά τις εκρήξεις σε βομβητές της Χεζμπολάχ, ενώ τη ζωή τους έχουν χάσει μέχρι τώρα 37 άνθρωποι.

Σε μία ακόμα αποκάλυψη, μαθεύτηκε πως η παραγωγή των εν λόγω ασυρμάτων σταμάτησε περί το 2013-14, ενώ μία παρτίδα με απομιμήσεις τους, σαν αυτές που έφτασαν στα χέρια μελών της Χεζμπολάχ, είχε βρεθεί στην Ελληνική αγορά.

Όπως αναφέρει το δελτίο, οι αυθεντικοί ασύρματοι ήταν εξαιρετικά δημοφιλές μοντέλο, και τους διέθετε στην Ελλάδα συγκεκριμένη αντιπροσωπεία.

Κάποια στιγμή όμως, μέσα στο 2014, η εν λόγω αντιπροσωπεία διαπίστωσε πως είχε εισέλθει στην ελληνική αγορά παρτίδα με απομιμήσεις αυτών των ασυρμάτων, ίδιες εξωτερικά με αυτών που ανατινάχθηκαν χθες (18/9) από το Ισραήλ στον Λίβανο.

Σύμφωνα με πηγές της εκπομπής, οι ασύρματοι «μαϊμού» ήταν εξωτερικά ίδιοι με τους αυθεντικούς, αλλά περιείχαν διαφορετικούς μηχανισμούς εσωτερικά.

Η προαναφερθείσα αντιπροσωπεία είχε προσφύγει τότε στα δικαστήρια, κατά της διάθεσης του προϊόντος στη χώρα μας, και είχαν κερδίσει την αγωγή τους. Ωστόσο, δεν βρέθηκαν από τις Αρχές φυσικά ή νομικά πρόσωπα πίσω από τις εισαγωγές των ασυρμάτων απομιμήσεων.